Orkestar Garde VS nastupio u Belgiji

Izvor: B92, 20.Sep.2014, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orkestar Garde VS nastupio u Belgiji

Orkestar Garde Vojske Srbije danas je, u belgijskom gradu Liježu, održao koncert na Međunarodnom festivalu vojnih orkestara.

U orkestru Garde Vojske Srbije je sviralo 45 muzičara, a dirigovao je kapetan Aleksandar Đurov. Na festivalu učestvuju i Kraljevski orkestar belgijske mornarice, orkestar italijanske armije Bersaljeri Tramonti-Krosta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i orkestar Prvog pešadijskog puka iz Epinala (Francuska).

Festival vojnih orkestara se održava u okviru Praznika Valonije, belgijske federalne oblasti, tokom kojeg će biti priređeni razni kulturni i sportski događaji.

Pukovnik belgijske vojske Tjeri Babet je novinarima izjavio da se festival vojne muzike održava "i u znak sećanja na Veliki rat koji je trajao četiri godine" u Belgiji i celoj Evropi.

Belgijski, francuski, italijanski i srpski vojni orkestri imali su i dva zajednička koncerta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.