Nenajavljena provera snaga za hitno reagovanje Vojske Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jun.2017, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nenajavljena provera snaga za hitno reagovanje Vojske Srbije

Po naređenju načelnika Generalštaba Vojske Srbije počela je provera operativnih sposobnosti dela stalno zadejstvovanih snaga i snaga za hitno reagovanje Vojske Srbije, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

U pitanju je delimična, vanredna i nenajavljena terenska provera koja će se realizovati do 27. juna na više lokacija u Srbiji.

Cilj provere je sagledavanje stepena osposobljenosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i unapređenje osposobljenosti i borbene spremnosti jedinica Vojske Srbije za reagovanje na moguće eventualne rizike i pretnje po bezbednost, navodi se u saopštenju.

U okviru tih aktivnosti biće realizovano rešavanje različitih borbenih supozicija sa izvođenjem specijalnih dejstava, izvršenje vazduhoplovne podrške, a proveravaće se i osposoblhenost za intervenciju ka ugroženim objektima, odbranu od iznenadnog napada na objekat ili rejon razmeštaja jedinice.

U saopštenju je ukazano da je provera operativnih sposobnosti počela uzbunjivanjem dela jedinica Specijalne brigade, koje se nalaze na obuci u letnjim uslovima na Vlasinskom jezeru i intervencijom ka ugroženom objektu.

U nastavku je izvršena provera snaga za intervenciju ka ugroženim objektima na bazi "Jezerska Mahala", posednutom objektu "Gornji Vrtogoš", kao i na bazi "Jug" uz angažovanje snaga ojačanja sastavljenih od specijalnih timova koji su vazdušnim putem preveženi sa Vlasinskog jezera na bazu "Jug". 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.