Modernizacija vojske uz pomoć Rusa

Izvor: B92, 09.Jul.2014, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Modernizacija vojske uz pomoć Rusa

Beograd -- Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je danas da je cilj da se modernizacija vojske uz pomoć ruskih partnera podigne na mnogo viši nivo.

Gašić je, u Jutarnjem programu TV Pink, rekao da je to propušteno u prethodnih 12 godina, jer se u toj oblasti ništa nije ulagalo i da vojna industrija može da bude značajan zamajac razvoja Srbije.

Ministar odbrane je istakao da je želja vlade da iskoristi trgovinski sporazum, koji je potpisan sa Rusijom u prethodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << periodu radi podizanja privrede i da je značajno potpisivanje ugovora o Južnom toku.

Gašić je naglasio da je bitna energetska stabilnost zemlje, da Srbija ima stabilno snabdevanje gasom, jer će biti podignuta gradjevinska industrija i da se otvaraju Srbiji novi kreditni aranžmani sa povoljnim kamatnim stopama.

Ministar odbrane je rekao da je Srbiji bitno rusko tržište, pomoć "Fijatu" u izvozu u oblasti autoindustrije, da je pre četiri ili pet godina dobijen kredit koji nije iskorišćen, da je bitno raditi na modernizaciji železnice, da ima puno prostora u oblasti transfera tehnologija i u vojnoj industriji.

Gašić je rekao da je želja vlade put ka EU, ali da Srbija ne naruši odnose sa Rusijom i da Srbija želi da ima partnere i na istoku i na zapadu.

On je naglasio da kada je u pitanju kriza u Ukrajini i Nemačka poštuje stav Srbije koja ceni teritorijalni integritet svake članice UN i kojoj je bitno pitanje Kosova i da se Srbija sve više ceni u svetu.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gašić: Cilj modernizacija vojske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2014

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je danas da je cilj da se modernizacija vojske uz pomoć ruskih partnera podigne na mnogo viši nivo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.