Ministar odbrane: Remont migova biće u Srbiji

Izvor: RTS, 28.Mar.2017, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar odbrane: Remont "migova" biće u Srbiji

Interes Srbije je da Vojska bude najbolje opremljena, da bude u mogućnosti da zaštiti svoje nebo, teritoriju, i da planovi idu u dobrom pravcu, kaže ministar odbrane Zoran Đorđević za RTS. Napominje da se radi na još projekata i da se grabi napred što se namenske industrije tiče.
Zoran Đorđević je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je u interesu Srbije da remont "migova" bude u Beogradu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Remont će biti u Srbiji i to nam je u interesu iz više razloga. Prvo, da bi naši ljudi mogli da budu prisutni u 'Momi Stanojloviću', kako bi bili upoznati sa remontom i učestvovali u njemu, a drugo, zbog mogućnosti da sve to preduzmemo u budućnosti", kaže Đorđević.
Objašnjava da je bilo pregovora da u Srbiju stigne pet plus jedan "mig", ali da je na poslednjem sastanku dogovoreno da bude svih šest. Dodaje da je Srbiji najbitnija ekonomija i materijalni položaj ljudi.
"Ali vodimo računa i o bezbednosti. Interes je da Vojska bude najbolje opremljena, da može da zaštiti svoje nebo, teritoriju i planovi idu u dobrom pravcu", kaže ministar odbrane.
Napominje da modernizacija Vojske ide dobrim putem, kroz opremanje vazduhoplova i protivvazduhoplovne odbrane.
Kaže da su Rusi zainteresovani da dođu ovde i da se otvori centar za modernizaciju i remont helikoptera. 
"Prvo će to biti mali, regionalni centar, koji bi kasnije bio veliki, savremen regionalni centar za celu jugoistočnu Evropu", kaže Đorđević.  
Ističe da se radi na još projekata i da se grabi napred što se namenske industrije tiče.
"Naši proizvodi će zaživeti i biti traženi u svetu", napominje Đorđević.
Govoreći o migrantima, Đorđević kaže da je bitno da se spreče ilegalni ulasci u zemlju.
"Bitno je i da evidentiramo te ljude koji žele da prođu kroz Srbiju. Vojska i policija rade posao i biće spremne za sve", kaže ministar.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đorđević: Remont ruskih MiG-ova u Srbiji

Izvor: Večernje novosti, 28.Mar.2017

Ministar odbrane Zoran Đorđević izjavio je danas da je interes Srbije da remont MiG-ova 29 bude u Srbiji Ministar odbrane Zoran Đorđević izjavio je danas da je interes Srbije da remont MiG-ova 29 bude u Srbiji. "Remont će biti u Srbiji, iz više razloga. Prvo, da naši ljudi...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.