Medelje za srpske mirovnjake u Centralnoafričkoj Republici

Izvor: RTS, 07.Maj.2015, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medelje za srpske mirovnjake u Centralnoafričkoj Republici

Komandant vojnih snaga misije UN u Centralnoafričkoj Republici general-major Martin Čomu Tumenta odlikovao je medaljama za službu Ujedinjenim nacijama 68 pripadnika srpskog kontingenta “plavih šlemova“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Komandant vojnih snaga misije UN u Centralnoafričkoj Republici general-major Martin Čomu Tumenta istakao je da je ponosan što komanduje snagama u kojima se nalaze >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i pripadnici Vojske Srbije, koji u misiji UN u teškim uslovima, profesionalnim radom daju primer kako se čuva dostojanstvo zemlje i doprinosi ugledu UN, prenelo je Ministarstvo odbrane Srbije na svom sajtu, prenosi Tanjug.

Vojna svečanost na kojoj su uručene medelje održana je u kampu Vojske Srbije u Bangiju.
Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojska Srbije od 20. septembra 2014. počeli su sa dva vojna posmatrača i dva štabna oficira da učestvuju u misiji UN u Centralnoafričkoj Republici.
Od 11. decembra 2014. godine, u tu misiju upućeno je još 68 pripadnika srpskog sistema odbrane koji su formirali vojnu bolnicu.
Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije angažovani su i u mirovnim misijama UN u Kongu, Liberiji, Obali Slonovače, Centralnoafričkoj Republici, na Bliskom istoku, u Libanu i na Kipru.
Učestvuju i u multinacionalnim operacijama Evropske unije, u Somaliji i u državi Mali.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odlikovani mirovnjaci iz Srbije

Izvor: B92, 07.Maj.2015

Komandant vojnih snaga misije UN u Centralnoafričkoj Republici odlikovao je medaljama za službu UN 68 pripadnika srpskog kontingenta "plavih šlemova"...General-major Martin Čomu Tumenta je istakao da je ponosan što komanduje snagama u kojima se nalaze i pripadnici Vojske Srbije, koji u misiji UN...

Nastavak na B92...

Medalje za srpske mirovnjake u Centralnoafričkoj Republici

Izvor: Politika, 07.Maj.2015

Komandant vojnih snaga misije UN u Centralnoafričkoj Republici general-major Martin Čomu Tumenta odlikovao je medaljama za službu Ujedinjenim nacijama 68 pripadnika srpskog kontingenta „plavih šlemova”, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane..BANGI, BEOGRAD – Tumenta je istakao da je ponosan...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.