Izvor: Večernje novosti, 30.Avg.2015, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska počinje gradnju i drvene barijere duž granice

BEOGRAD/BUDIMPEŠTA - Mađarska vojska počela je da gradi i dodatnu, drvenu barijeru visoku četiri metra, na granici sa Srbijom, preneo je večeras RTS.Ograda od tri reda bodljikave žice, duga 175 kilometara, već je postavljena na granici sa Srbijom, a uskoro će biti ojačana drvenom barijerom.Mađarska vlada najavljuje formiranje nekoliko tranzitnih zona, a jedna od njih je u mestu Reske, blizu srpske granice, navodi RTS.Mađarska je članica >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << EU i bezvizne zone šengena, koja je ove godine presrela više od 140.000 izbeglica koje su, iz Srbije, ušle u njenu teritoriju.U međuvremenu, mađarska policija uhapsila je i petu osobu koja se povezuje sa pronalaskom više od 70 mrtvih izbeglica u napuštenom kamionu-cisterni pre četiri dana na autoputu u Austriji.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Vize

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Mađarska počinje gradnju i drvene barijere duž granice

Izvor: Radio 021, 30.Avg.2015

Mađarska vojska počela je da gradi i dodatnu, drvenu barijeru visoku četiri metra, na granici sa Srbijom, preneo je večeras RTS...Ograda od tri reda bodljikave žice, duga 175 kilometara, već je postavljena na granici sa Srbijom, a uskoro će biti ojačana drvenom barijerom...Mađarska vlada najavljuje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.