MAJKE, MIRNO SPAVAJTE: Svi srpski mirovnjaci u Libanu su dobro i na sigurnom

Izvor: Kurir, 28.Jan.2015, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAJKE, MIRNO SPAVAJTE: Svi srpski mirovnjaci u Libanu su dobro i na sigurnom

BEOGRAD - Svi pripadnici Vojske Srbije, angažovani u operaciji UNIFIL u Libanu, su dobro, bezbedni su i nalaze se na sigurnom, rečeno je u Ministarstvu odbrane.

"Naši mirovnjaci uvežbavaju definisane procedure za reagovanje u kriznim situacijama, a mi neprekidno pratimo situaciju na terenu i održavamo kontakt sa našim ljudima angažovanim u zoni operacije", rekao je portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije major Jovan Krivokapić.

Vojska Srbije u mirovnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << misiji UNIFIL u Libanu ima ukupno 177 pripadnika, među kojima su pripadnici pešadijske čete, voda za zaštitu snaga i štabni oficiri. To je najbrojnija pojedinačna mirovna misija Vojske Srbije, koja ukupno širom sveta u više od deset misija ima oko 330 mirovnjaka.

Jedan pripadnik mirovnih snaga UN u Libanu ubijen je danas na jugu te zemlje gde je došlo do razmene vatre između izraelske vojske i libanskog šiitskog pokreta Hezbolah.

"Možemo da potvrdimo da je jedan vojnik Unifila ubijen ali nam procedura zabranjuje da objavimo državljanstvo žrtve pre nego što je obaveštena porodica", rekao je Andrea Tenenti, portparol UN mirovnih snaga u Libanu, koje se nalaze u južnom Libanu od 1978. godine.

Izraelski tenkovi gađali su jutros nekoliko tačaka na jugoistoku susednog Libana. To je bio odgovor na to što je jutros protivtenkovskom raketom pogođeno jedno izraelsko vojno vozilu u području tromeđe između Izraela, Libana i Sirije, koje je Izrael okupirao.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.