Krivične prijave protiv generala Dikovića i Ranđelovića

Izvor: B92, 26.Maj.2016, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivične prijave protiv generala Dikovića i Ranđelovića

Priština -- Porodice žrtava masakra u selu Rezale podnele su krivičnu prijavu Specijalnom tužilaštvu Kosova protiv načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića.

Prijava je podneta protiv Dikovića koji je tokom sukoba na Kosovu komandovao 37. brigadom VJ, kao i protiv Dejana Ranđelovića, koji je u tom periodu komandovao Drugim bataljonom iste brigade

Kako javlja prištinska televizija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << KTV, dvojica visokih oficira tadašnje Vojske Jugoslavije se smatraju odgovornim za ubistvo i masakriranje 41 albanskog civila 2. aprila 1999. godine.

Prištinski advokat Arijanit Koci je rekao da je došlo vreme da se pređe s reči na dela i pozvao tužilaštvo da podnese optužnicu.

Koci je rekao da ima dokaze i svedoke koji mogu da potvrde izvršenje tog teškog ratnog zločina.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krivična prijava protiv Dikovića

Izvor: Radio 021, 26.Maj.2016

Porodice žrtava masakra u selu Rezale podnele su krivičnu prijavu Specijalnom tužilaštvu Kosova protiv načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića...Prijava je podneta protiv Dikovića koji je tokom sukoba na Kosovu komandovao 37. brigadom VJ, kao i protiv Dejana Ranđelovića, koji...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.