Kontingent Vojske Srbije ispraćen u mirovnu misiju u Liban

Izvor: RTS, 26.Maj.2016, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontingent Vojske Srbije ispraćen u mirovnu misiju u Liban

Pripadnici Vojske Srbije iz 4. brigade Kopnene vojske svečano su ispraćeni u multinacionalnu mirovnu misiju u Liban, na svečanosti u vranjskoj kasarni "Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog".
U mirovnu operaciju u Liban otišlo je 130 pripadnika pešadijske čete, među kojima i pet žena.

Otputovao je i vod sa 33 pripadnika 4. brigade Kopnene vojske, koji će u toj misiji biti do >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << novembra.
To je osma rotacija pripadnika Vojske Srbije koji učestvuju u multinacionalnoj mirovnoj misiji u Libanu (UNIFIL), a profesionalni vojnici iz Srbije će u njoj učestvovati u sastavu španskog kontingenta.
Pripadnici Vojske Srbije su se za učešće u mirovnoj misiji u Libanu pripremali u bazi "Jug" kod Bujanovca, a njihovom svečanom ispraćaju prisustvovali su i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i komandant 4. brigade Kopnene vojske brigadni general Zoran Lubura.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srpski mirovnjaci ispraćeni iz Vranja za Liban

Izvor: JužneVesti.com, 26.Maj.2016

U vranjskoj kasarni “1. pešadijski puk Knjaza Miloša Velikog“ svečano je danas ispraćeno 163 pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnu mirovnu misiju u Libanu.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.