Kadrovske promene u RV i PVO

Izvor: TangoSix.rs, 17.Jan.2017, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kadrovske promene u RV i PVO

Ratno vazduhoplovstvo i Protivvazduhoplovna odbrana Vojske Srbije pretrpela je značajne kadrovske promene. Danas su završene primopredaje dužnosti zamenika komandanta vida kao i komandanata brigada a na osnovu ukaza predsednika Republike Srbije o postavljenjima na nove dužnosti.
Dužnost zamenika komandanta RV i PVO brigadnom generalu Savi Milenkoviću predao je brigadni general Duško Žarković. General Milenković do sada je obavljao dužnost komandanta 250. >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva. Predajući dužnost izrazio je zahvalnost i ponos što je imao priliku da komanduje brigadom a svim pripadnicima jedinice poželeo je uspeh na ličnom i profesionalnom planu.
Svečanost u kasarni na Banjici. / Foto: Vojska SrbijeKomandant RV i PVO general-major Ranko Živak je, osvrćući se na bogatu karijeru generala Milenkovića i Žarkovića, ukazao na osobine koje treba da poseduje oficir na ovako odgovornoj dužnosti. Profesionalne i ljudske osobine su, kako je istakao, ono što je preporučilo generala Žarkovića za dužnost načelnika Uprave za operativne poslove Generalštaba Vojske Srbije.
Pukovnik Milan Popović koji je do sada obavljao dužnost pomoćnika komandanta RV i PVO za operacije, preuzeo je dužnost zastupnika komandanta 250. raketne brigade za PVD . Svečana primopredaja dužnosti održana je u kasarni “Banjica“ a njoj su osim komandanta RV i PVO prisustvovali komandanti jedinica i načelnici ustanova lociranih u kasarni.
Komandant RV i PVO general-major Ranko Živak obraća se prisutnima na aerodromu Lađevci / Foto: Vojska SrbijeI na aerodromu Lađevci izvršene su primopredaje dužnosti gde je pukovnik Aleksandar Bjelić, koji je do sada bio komandant 98. vazduhoplovne brigade preuzeo dužnost načelnika štaba u Komandi RV i PVO. Ovom događaju je takođe prisustvovao komandant RV i PVO general Živak kao i komandanti i načelnici organizacionih celina Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, zatim pripadnici 98. vazduhoplovne brigade, načelnici upravnih okruga, gradonačelnici i predsednici opština sa kojima brigada ostvaruje saradnju.
Dužnost komandanta brigade, koju je pukovnik Bijelić obavljao prethodne četiri godine, obavljaće do postavljenja novog komandanta pukovnik Dejan Vasiljević . General Živak je obraćajući se prisutnima istakao da su pukovnika Bijelića, tokom obavljanja dužnosti, krasile ogromna energija, motivacija, posvećenost brigadi i želja za postizanjem što boljih rezultata što je doprinelo da 98. vazduhoplovna brigada sve svoje zadatke uspešno i bezbedno izvrši.
Novi komandant 204. vazduhoplovne brigade je pukovnik Željko Bilić (prvi s desna) / Foto: Vojska SrbijeI druga naša vazduhoplovna brigada dobila je novog komandanta. Na aerodromu Batajnica dužnost komandanta 204. vazduhoplovne brigade preuzeo je dosadašnji zamenik komandanta pukovnik Željko Bilić. Njemu je, pred svečanim strojem jedinice dužnost predao dosadašnji komandant brigadni general Predrag Bandić koji je postavljen na dužnost šefa Vojnog predstavništva u Misiji Republike Srbije pri NATO. Predajući dužnost general Bandić se zahvalio na saradnji svim pripadnicima brigade a pukovniku Biliću poželeo uspeh u obavljanju ove odgovorne dužnosti.
The post Kadrovske promene u RV i PVO appeared first on Tango Six.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.