Izvršen uviđaj nakon tragedije na Kopaoniku

Izvor: Blic, 02.Avg.2012, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvršen uviđaj nakon tragedije na Kopaoniku

Istražni sudija Višeg suda u Kruševcu izvršio je uviđaj na Kopaoniku nakon pogibije dva pripadnika Vojske Srbije koji su stradali od kasetne bombe zaostale nakon NATO bombardovanja, rekao je Tanjugu načelnik kruševačke policije Miljan Petrović.

Uviđaj je izvršen sinoć, a Vojska Srbije formirala je komisiju koja će sprovesti dalju istragu dok će obdukcija tela biti obavljena u Nišu.

Dvojica podoficira Vojske Srbije poginula su juče >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u eksploziji kasetne bombe prilikom rasčišćavanja terena od zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava na Pančićevom vrhu na Kopaoniku.

Poginuli su stariji vodnik prve klase Nebojša Milić (37) iz 98. vazduhoplovne brigade i stariji vodnik Slaviša Marković (36) iz 204. vazduhoplovne brigade.

Pripadnici VS bili su angažovani na raščišćavanju terena od minsko-eksplozivnih sredstava na osnovu ugovora Komande ViPVO sa Kontrolom letenja SCG (SMATSA) radi izgradnje zaštitne ograde oko objekta na Kopaoniku.

Ministar odbrane Aleksandar Vučić naredio je odmah hitne mere na rasvetljavanju okolnosti tragičnog događaja i utvrđivanju odgovornosti, a načelnik Generaštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Ljubiša Diković preuzeo je odgovornost za pogibiju dvojice podoficira VS.

Vučić i Diković su juče obišli i porodice poginulih podoficira.

Izraze saučešća zbog velike tragedije i nenadoknadivog gubitka porodicama poginulih podoficira uputili su predsednik države Tomislav Nikolić i predsednik vlade Ivica Dačić.

Predsednik Nikolić je istovremeno zatražio hitno sprovođenje istrage u vezi s ovom tragedijom, kako se takvi nemili događaji u budućnosti ne bi ponovili, saopštila je Preš služba predsednika Srbije.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   NATO,   Kruševac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.