Intenzivne aktivnosti širom Srbije na vežbi „Morava 2016

Izvor: Blic, 26.Maj.2016, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intenzivne aktivnosti širom Srbije na vežbi "„Morava 2016"

"Širom zemlje jedinice Vojske Srbije izvode gađanja, logorovanja, obuku i pripremne aktivnosti za dejstva u okviru komandno-taktičke vežbe „Morava 2016", saopštila je Vojska Srbije.

Jedinice Prve brigade kopnene vojske vrše taktička uvežbavanja u Bačkoj Topoli, Somboru i Senti sa težištem na oklopnim jedinicama, dok jedinice Rečne flotile na Tisi kod Titela rešavaju zadatke bliske zaštite plovnih jedinica i protivminskog pretraživanja reke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Pripadnici Specijalne brigade realizuju stacionarna logorovanja u Deliblatskoj peščari i na Jasenovim vodama kod Niša, tokom kojih će biti proverene osposobljenost komandi za planiranje i komandovanje u operacijama i gotovost i obučenost snaga za hitno reagovanje.

Maršem i premeštanjem na rezervne vatrene i radarske položaje, jedinice iz sastava 250. raketne brigade za PVD i 126. brigade VOJIN su zauzele raspored koji im omogućava praćenje situacije u vazdušnom i uspešnu protivvazduhoplovnu odbranu.

Jedinice za podršku iz sastava 98. i 204. vazduhoplovne brigade su izvršile obezbeđenje alternativnih aerodroma i spremne su za prihvat helikopterskih jedinica koje učestvuju na vežbi.

Odeljenja za intervenciju Komande za obuku logoruju na strelištu „Krivul" kod Zaječara.

Počela je i obuka rezervnog sastava - na strelištu „Orešac" je realizovano gađanje pešadijskim naoružanjem, a u Somboru se izvodi obuka na borbenom vozilu pešadije BVP M80A.

U odvojenim obilascima načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Jovica Draganić obišli su deo jedinica koje učestvuju na vežbi, stekli uvid u njihovo funkcionisanje i rad na novim lokacijama i dali zadatke za naredni period.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.