Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Sep.2014, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić:Vojnoj paradi u Beogradu prisustvovaće svi oslobodici

"Vojnoj paradi u oktobru povodom obilježavanja 70 godina od oslobađanja Beograda prisustvovaće svi koji su sa srpskim borcima u oba rata oslobađali glavni grad od okupatora", rekao je ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić.

"Sve zastave pod kojima je grad Beograd oslobođen i u Prvom i Drugom svjetskom ratu biće prisutne. Pozvaćemo sve naše prijatelje koji su zajedno sa našim borcima, sa vojskom tadašnje Srbije i Jugoslavije, oslobađale Beograd", izjavio je Gašić  >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << novinarima.

On je napomenuo da Beograd od 1985. nije imao tako veliku paradu kakva je planirana da bude održana u oktobru.

"Vojska Srbije spremna je i željna da pokaže šta je u prethodnom periodu učinila na svojoj modernizaciji i u svojoj organizaciji, prihvatanjem određenih standarda od 2006",  rekao je Gašić.
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.