Gašić: Uspešan rad na jačanju mira i bezbednosti

Izvor: RTS, 21.Apr.2015, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Uspešan rad na jačanju mira i bezbednosti

U protekloj godini Ministarstvo odbrane i Vojska uspešno su radili na jačanju mira, bezbednosti i stabilizaciji prilika u regionu, kao i na nastavku procesu evropskih integracija, rekao je ministar odbrane Bratislav Gašić povodom Dana vojske.
Bratislav Gašić je na prijemu u Domu garde na Topčideru, rekao da je preduslov za dobru operativnu i funkcionalnu sposobnost svake vojske modernizacija jedinica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u čemu je, kako je naveo, država Srbija veoma pomogla, prenosi Tanjug.

Rekao je da su započete i reforme u Ministarstvu, reorganizacija i profesionalizacija vojske i da je uveren da će i u tom poslu država pomoći.
Gašić je naveo da su doneti zakonski i podzakonski akti koji su omogućili reforme i sprovođenje planiranih zadataka kako bi se unapredio rad ministarstva i VS.
"Dobar deo vizionarskih ciljeva koji vraćaju Vojsku Srbije na mesto koje joj je oduvek pripadalo ne bismo mogli da sprovedemo da nismo za to stvorili okvir", rekao je ministar.
Zahvalio je državnim organima i institucijama koje, kako je ukazao, nesebično podržavaju rad Ministarstva i VS, kao i premijeru Aleksandru Vučiću koji je u kratkom roku obezbedio "preko potrebna sredstva za vojsku".
Gašić je zahvalio i stranim vojskama na izuzetnoj saradnji koja je ostvarena u prethodnom periodu.
Ministar je naglasio da 23. april, kada se obeležava Dan Vojske, za srpski narod ima izuzetan značaj.
"Proslavljamo ga kao najznačajniji vojni praznik u znak sećanja na Takovski ustanak koji predstavlja uvod u konačno oslobođenje i priznanje moderne Srbije", rekao je Gašić.
Prijemu su prisustvovali i ministri u Vladi Srbije, poslanici, predstavnici diplomatskog i vojno-diplomatskog kora, predstavnici crkava i verskih zajednica, generali i predstavnici Vojske Srbije.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gašić: Uspešan rad na jačanju mira i bezbednosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Apr.2015

U Domu garde na Topčideru večeras je održan prijem povodom Dana Vojske, a ministar odbrane Bratislav Gašić poručio je da su u protekloj godini to ministarstvo i vojska uspešno radili na jačanju mira, bezbednosti i stabilizaciji prilika u regionu, kao i na nastavku procesa evropskih integracija...Gašić...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

SVEČANOST: Vojska jača bezbednost

Izvor: Kurir, 22.Apr.2015, 07:25

Gašić je na svečanosti, kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, rekao da je preduslov za dobru operativnu i funkcionalnu sposobnost svake vojske modernizacija jedinica..BEOGRAD - U Domu garde na Topčideru sinoć je održan prijem povodom Dana Vojske, a ministar odbrane Bratislav...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.