Gašić: Pun doprinos pružanju pomoći migrantima

Izvor: RTS, 01.Sep.2015, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Pun doprinos pružanju pomoći migrantima

Srbija trpi veliki pritisak zbog velikog broja migranata i Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije daju pun doprinos u pružanju pomoći migrantima na našoj teritoriji, izjavio je ministar odbrane Bratislav Gašić na sastanku sa zamenikom ministra odbrane Češke Jakubom Lakovskim.
Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije, Gašić je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa Lakovskim razgovarao o mogućnostima za unapređenje saradnje u oblasti odbrane, kao i aktuelnoj migrantskoj krizi.
Konstatovali su da je vojna saradnja dve zemlje dobra, ali da postoje objektivne mogućnosti za njeno unapređenje.

Gašić i Lakovski su, navodi se, razgovarali i o vojno-tehničkoj i vojno-ekonomskoj saradnji dve zemlje i naglasili da je potrebno nastaviti i unaprediti saradnju u ovim oblastima.
Ministar Gašić je rekao da se nada da će predstojeća poseta ministra odbrane Češke Martina Stropnickog biti snažan impuls daljem razvoju saradnje u oblasti odbrane.
Ocenjeno je, navodi se, da su težišne oblasti saradnje vojno-obrazovna i saradnja u oblasti atomsko-biološko-hemijske odbrane.
Kako je saopšteno, realizovano je više poseta visokog nivoa u okviru programa ERASMUS+ (razmena nastavnog osoblja vojnih visokoškolskih ustanova) i Programa unapređenja obrazovanja u oblasti odbrane.
Postoji, dodaje se, odlična saradnja između Medicinskog fakulteta u Hradec Kralovu i Medicinskog fakulteta VMA, kao i između Združenog odbrambenog ABHO centra izuzetnosti iz Viškova i ABHO centra iz Kruševca kao Partnerskog centra za obrazovanje i obuku.
Zamenik ministra odbrane Jakub Lakovski član je zvanične delegacije Češke, koja boravi u poseti Srbiji.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Gašić: Srbija trpi pritisak, pomoć MO i VS migrantima

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Sep.2015

Srbija trpi veliki pritisak zbog velikog broja migranata i Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije daju pun doprinos u pružanju pomoći migrantima na našoj teritoriji, izjavio je danas ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić na sastanku sa zamenikom ministra odbrane Češke Jakubom Lakovskim...Kako...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.