Đurić: Kosovska vojska - ništa dobro ni Srbima ni Albancima

Izvor: Večernje novosti, 20.Apr.2017, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Kosovska vojska - ništa dobro ni Srbima ni Albancima

Formiranje ilegalne oružane formacije na teritoriji Srbije predstavljalo bi pretnju za bezbednost u čitavom regionu, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić BEOGRAD - Formiranje ilegalne oružane formacije na teritoriji Srbije predstavljalo bi pretnju za bezbednost u čitavom regionu, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. Đurić je novinarima u Beogradu rekao da je i samo pominjanje mogućnosti o >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << uspostavljanju oružanih snaga na KiM suprotno Rezoluciji 1244 SB UN, mandatu Kfora i Ustavu Srbije, te da predstavlja pokušaj podsticanja novih tenzija i novih sukoba. On je dodao da to ne može doneti ništa dobro ni srpskom ni albanskom narodu, pogotovo u trenutku kada se daju izjave o prekrajanju granica, o stvaranju fašističke velike Albanije na teritoriji naše zemlje, u trenutku kada predsednik parlamentarnog odbora za bezbednost u pokrajinskoj skupštini Daut Haradinaj govori o tome kako u našoj južnoj pokrajini Srba ne treba da bude. Ćurić ističe da se Srbija tome oštro protivi i snažno zalaže za poštovanje vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova, prema kojem je u pokrajini, u odsustvu Vojske Srbije koja formalno ima pravo da tamo bude, jedina vojna sila Kfor. "Tako treba i da ostane", rekao je Đurić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Djurić: Formiranje kosovske vojske pretnja za regionalnu bezbednost

Izvor: Beta, 20.Apr.2017

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Djurić izjavio je danas u Beogradu da bi formiranje "ilegalne oružane formacije na Kosovu" bilo pretnja za bezbednost u celom regionu, i "pokušaj podsticanja novih tenzija i sukoba".Djurić je novinarima posle Ambasadorskog foruma u Institutu za medjunarodnu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.