Diković, sa srpskim plavim šlemovima na Kipru i Libanu

Izvor: Studio B, 28.Apr.2015, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diković, sa srpskim "plavim šlemovima" na Kipru i Libanu

Nacelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišao je pripadnike Vojske Srbije angažovane u mirovnoj misiji UN na Kipru, a danas će razgovarati i sa srpskim "plavim šlemovima" u Libanu.

Diković je, tokom jučerasnjeg boravka na Kipru ocenio da pripadnici Vojske Srbije profesionalno izvršavaju sve zadatke u ovoj multinacionalnoj operaciji UN.

On je naveo i da su srpski "plavi šlemovi " odlično obučeni i osposobljeni i da vojničkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << odnosom prema zadacima dostojno predstavljaju Srbiju.

Obilazak je otpočeo u kampu snaga UN "Sent Ištvan" u selu Atijeno, gde je Dikovicvh pozdravio patrolu Vojske Srbije i razgovarao sa zamenikom komandanta Sektora 4, koji je ujedno i komandant mađarskog kontingenta na Kipru

U bazi „Stefan Nemanja", u kojoj je smešten vod Vojske Srbije, komandir voda kapetan Marko Marković referisao je Dikoviću o zadacima nadležnostima i obavezama u toku misije.

Potom je načelnik Generalštaba Vojske Srbije obišao zonu odgovornosti srpskog voda u Sektoru 4 dok je kampu „General Štefanik" razgovarao sa komandantom tog sektora potpukovnikom Jaroslavom Bitalom.

Da sada je u misiji UN na Kipru ukupno bilo angažovano 368 pripadnika Vojske Srbije, a trenutno ih je 46, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Diković će dana obići pripadnike Vojske Srbije u Libanu, gde je , u mirovnoj misiji UN angažovano 177 srpskih "plavih šlemova", navodi se u saopštenju.

Pripadnici Ministarstav odbrane i Vojske Srbije angažovani su i u mirovnim misjiama UN u Kongu, Liberiji, Obali Slonovače, Centralnoafričkoj Republici i na Bliskom istoku.

Učestvuju i u multinacionalnim operacijama Evropske unije - u Somaliji i u državi Mali.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.