Diković i Farina: Nema značajnijih incidenata

Izvor: Akter, 01.Avg.2014, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diković i Farina: Nema značajnijih incidenata

Komandant Kfora italijanski general Salvatore Farina i načelnik štaba odbrane Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarali su danas u Prištini o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i duž administrativne linije razgraničenja i konstatovali da nema značajnijih incidenata koji bi ugrozili sigurnost i slobodu kretanja

Tokom sastanka Farina i Diković razgovarali su, kako je saopšteno iz Kfora, o važnim temama >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << uglavnom u vezi sa bezbednosnom situacijom i sa fokusom na severni deo Kosova u svetlu razvoja dijaloga između Beograda i Prištine.

Farina je informisao generala Dikovića o aktivnostima Kfora na Kosovu, a trend je veoma pozitivan na celoj teritoriji, uključujuci sever koji je područje gde Kfor nastavlja da održava svoj glavni napor sa stalnim prisustvom u cilju obezbeđivanja sigurnog i bezbednog okruženja i slobode kretanja za sve građane i organizacije koje su aktivne na tom delu teritorije.

Bilo je reči i o važnom pitanju posmatranja administrativne linije razgraničenja, u skladu sa smernicama Vojno-tehničkog sporazuma, a komandant Kfora je posebno potvrdio da je situacija mirna i stabilna duž cele, otprilike 350 kilometara duge, administrativne linije razgraničenja.

Ovo je bio peti put da se general-major Farina sastao sa generalom Dikovićem od septembra prošle godine, a tokom radnog ručka dvojica generala su razgovarali o značajnoj međusobnoj saradnji sa drugim istaknutim regionalnim partnerima i međunarodnim akterima u cilju poboljšanja stanja bezbednosti na širokom području Balkana.

Tokom popodneva, na marginama sastanka na visokom nivou, odigrana je prijateljska fudbalska utakmica između ekipa Kfora i Vojske Srbije, u bazi Bondstil kod Uroševca, koja je završena rezultatom 4-1 u korist Vojske Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Diković i Farina o situaciji na KiM

Izvor: B92, 01.Avg.2014

Priština -- Komandant Kfora italijanski general Salvatore Farina i načelnik štaba odbrane Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarali o bezbednosnoj situaciji na KiM...Tokom sastanka Farina i Diković razgovarali su, kako je saopšteno iz Kfora, o važnim temama uglavnom u vezi sa bezbednosnom...

Nastavak na B92...

Diković i Farina: Nema značajnijih incidenata

Izvor: Blic, 02.Avg.2014, 00:29

Komandant Kfora italijanski general Salvatore Farina i načelnik štaba odbrane Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarali su danas u Prištini o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i duž administrativne linije razgraničenja i konstatovali da nema značajnijih incidenata koji bi ugrozili sigurnost...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.