Dan oslobođenja Novog Sada, vojska predstavila novo naoružanje

Izvor: RTS, 22.Okt.2016, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan oslobođenja Novog Sada, vojska predstavila novo naoružanje

Novi Sad obeležio je Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu svečanim defileom Vojske Srbije, koja je na Dunavskom keju predstavila novo naoružanje i vojnu opremu. U paradi je učestvovalo 700 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
Predsednik Srbije  >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tomislav Nikolić istakao je da se Srbija danas, kao i mnogo puta u svojoj istoriji, opet bori za principe pravde u međunarodnom pravu i poretku i iste standarde za sve.

Na početku svečanosti predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović rekao je da je Dan oslobođenja izuzetan dan i da "jasna misija (vojske) uvek opstaje, misija rodoljublja i zakletve - biti spreman da u borbi dam i svoj život".
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poželeo je dobrodošlicu svima u Novi Sad koji je Grad-heroj i buduća Evropska prestonica kulture.
On je rekao da su u temelje tog grada "ugrađene hiljade života da bi se danas živelo slobodno" i da Novi Sad neće zaboraviti te žrtve i neće odustati od temeljni vrednosti antifašizma.
"Srećan ti Novi Sade dan osvajanja slobode. Živela Srbija!", istakao je Vučević. 
Komandant Novosadskog garnizona brigadni general Željko Petrović rekao je da su Novosađani i njihovi gosti bili u prilici da vide prikaz dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije, a da su u motorizovanom ešalonu prikazana ili nova ili modernizovana sredstva.
Najveće interesovanje kod posmatrača izazvali: oklopno vozilo točkaš "lazar", artiljerijski sistem "nora", raketni sistem "alas" i druga oprema. "Nora" se, kako je rečeno RTS-u, izvozi u jugoistočnu i južnu Aziju, Afriku i Bliski istok.
Svečanost je završna skokom deset padobranaca iz helikoptera VS koji su se prizemljili na popularnoj plaži na Dunavu "Oficirac".
Brojni posetioci su mogli da vide i taktičko tehničku vežbu rečne flotile u kojoj je prikazano razminiravanje dela toka Dunava kao i vežbu vodenog desanta i onesposobljavanja terorista koji su oteli civilni brod.
Svečanom defileu Vojske Srbije prisustvovali su predsednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, ministri, predstavnici pokrajinske i gradske vlasti Novog Sada, kao i gosti iz inostranstva.
U prikazu operativnih sposobnosti učestvovalo je 700 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, među kojima su bili pripadnici Specijalne brigade, Rečne flotile, RV i PVO, Garde i drugih jedinica Vojske Srbije. Na svečanosti je prikazano 40 sredstava, a 32 u motorizovanom ešalonu. U prikazu je učestvovalo i 20 plovnih objekata Rečne flotile i 20 vazduhoplova RV i PVO Vojske Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Parada u Novom Sadu, vojska predstavlja novo naoružanje

Izvor: N1 televizija, 22.Okt.2016

Novi Sad obeležava Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu svečanim defileom Vojske Srbije, koja na Dunavskom keju, predstavlja novo naoružanje i vojnu opremu...Svečanom defileu Vojske Srbije prisustvuju predsednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, ministri, predstavnici pokrajinske...

Nastavak na N1 televizija...

Nikolić na Obeležavanju godipnjice oslobodjenja Novog Sada

Izvor: Beta Video, 22.Okt.2016

NOVI SAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić na Obeležavanju godipnjice oslobodjenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu. (pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Novi Sad obilježio dan oslobođenja

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Okt.2016

Novi Sad obeilježio je Dan oslobođenja u Drugom svjetskom ratu svečanim defileom Vojske Srbije, koja je na Dunavskom keju predstavila novo naoružanje i vojnu opremu. U paradi je učestvovalo 700 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije...Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je da se...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.