Ulica parade u ZG izlepljena imenima srpskih sela

Izvor: B92, 03.Avg.2015, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulica parade u ZG izlepljena imenima srpskih sela

U Vukovarskoj ulici u Zagrebu kojom će se sutra kretati vojna parada osvanuli su plakati sa imenima sela iz kojih je proterano srpsko stanovništvo.

Uz nazive mesta, na plakatima, između ostalog, piše da je reč o grupi građana koja se protivi ovogodišnjem načinu obeležavanja 20. godišnjice vojno-policijske akcije 'Oluja', tokom koje je više od 220.000 ljudi proterano, a gotovo dve hiljade ubijeno ili nestalo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Moramo javno reći da je, između ostaloga, Hrvatska zahvaljujući 'Oluji' postala etnički gotovo u potpunosti 'čista' zemlja, odnosno da je zahvaljujući vojno-policijskoj akciji udeo populacije Srba u Hrvatskoj pao sa devet na ispod tri odsto", navodi se na plakati, preneo je portal "Lupiga".

Vreme je, dodaje se, da se tome stane na kraj i da se u prvi plan stavi čovek, a ne oružje koje je namenjeno njegovom uništenju.

"Želimo da upozorimo da proslava pobede u vojno-policijskoj akciji ne može biti potpuna, odnosno ne može doprineti daljnjoj izgradnji mira i smanjenju međudržavnih i međunacionalnih tenzija bez priznanja stradanja srpskog stanovništva u Hrvatskoj", piše, između ostalog, na plakati.

Podsećamo, u Zagrebu su u subotu ujutro osvanule i poruke protiv vojne parada koja će biti održana u utorak povodom obeležavanja 20. godišnjice od Oluje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.