Srbija smanjuje isporuku bratske ljubavi Rusiji za 28 odsto

Izvor: Njuz.net, 31.Okt.2014, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija smanjuje isporuku bratske ljubavi Rusiji za 28 odsto

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeVladi Srbije i dalje nije jasno Putinovo insistiranje na vraćanju duga za gas

BEOGRAD, 31. oktobar 2014, (Njuz) – Srbija je odlučila da u narednim mesecima umanji isporuku bratske ljubavi Rusiji za 28 procenata.
Naša zemlja se na taj korak odlučila kako bi recipročno odgovorila na rusko smanjenje isporuke gasa Srbiji za gotovo trećinu.
- Ruska strana pokazala je neobjašnjivo nepoštovanje bratske ljubavi koju joj Srbija bezrezervno pruža već vekovima, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << koja je krunisana spektakularnom Vojnom paradom u Beogradu. Putin je od nas tražio da vratimo dug od 200 miliona dolara i već to je trebalo da nam bude signal da Rusija na odnose sa Srbijom ne gleda kao na prijateljske i bratske već isključivo kao na interesne. To nas je sve jako pogodilo – priča izvor iz Vlade Srbije koji je insistirao na anonimnosti.
Prema njegovim rečima, svi u vladi su bili potpuno zaprepašćeni kada je zatraženo da Srbija vrati dug.
-Ranije im je NIS dat vrlo povoljno, a sada smo blokirali Beograd na sedam dana, organizovali Vojnu paradu, Suzana Mančić je Putinu izrecitovala pesmu, Dragan J. Vučićević mu se zahvalio na bilbordima, čak smo pokušali i kišu da sprečimo. Mislili smo da će Rusija sve to umeti da ceni – rezignirano kažu u vladi.
Smanjivanje isporuke bratske ljubavi odvijaće se u više faza, a uskoro će biti formirana i služba u kojoj će građani moći da prijave da uskraćuju ljubav Rusiji.
- Država će precizno beležiti broj građana koji otkazuju bratsku ljubav, a Rusija će biti jednom mesečno obaveštavana koliko je manje ljudi u Srbiji voli. Očekujemo da će bratska ljubav prema Rusiji biti smanjena za 28 odsto negde otprilike do kraja grejne sezone – zaključio je izvor Njuza iz Vlade Srbije.
Nenad Milosavljević

Nastavak na Njuz.net...






Povezane vesti

Restrikcije grejanja u Nišu, zbog dugova

Izvor: Mondo, 31.Okt.2014

Menadžment Gradske toplane u Nišu doneo je odluku o redukciji daljinskog grejanja u Nišu "zbog alarmantnog duga korisnika za usluge daljinskog grejanja prema "Jugorosgasu...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Korisnici stambenog prostora za grejanje duguju više od milijardu dinara, a mesečni...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.