Nastavlja se suđenje žandarmima za napad Vučića i Malog

Izvor: Blic, 23.Maj.2017, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se suđenje žandarmima za napad Vučića i Malog

U Višem sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje osmorici žandarma optuženih za napad na braću premijera Srbije i gradonačelnika Beograda Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i na još dvojicu pripadnika vojne policije, u septembru 2014. godine.

Incident se dogodio 28. septembra 2014. godine na uglu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, neposredno pred održavanje Parade ponosa u Beogradu kada je, iz bezbednosnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << razloga, u centru grada bilo pojačano prisustvo policije.

O incidentu postoji i video zapis N1 televizije, koji su objavile gotovo svi mediji.

Više tužilaštvo u Beogradu tereti optužene da su kao saizvršioci počinili krivicno delo napad na vojno lice u vršenju vojne službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje, odnosno za prebijanje pripadnika "Kobri" Saše Jovanovića i Saše Stankovića, kao i Andreja Vučića i Predraga Malog.

Optuženi su Prerag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Đordević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić.

Komandant voda Žandarma - Mitrović tereti se i za krivično delo zloupotreba službenog položaja
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odloženo suđenje žandarmima koji su pendrečili braću Vučića i Malog

Izvor: Radio 021, 23.Maj.2017

U Višem sudu u Beogradu odloženo je suđenje osmorici žandarma optuženih za pendrečenje braće premijera Srbije i gradonačelnika Beograda, kao i dvojice pripadnika vojne policije...Novo ročištezakazano je za 2. jun, a današnje je odloženo jer su dvojica optuženih u bolnici, o čemu je sudu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.