Miting italijanski neonacista u Gorici

Izvor: Akter, 23.Maj.2015, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miting italijanski neonacista u Gorici

U italijanskoj Gorici danas je toku miting nekoliko hiljada neonacista, dok s druge strane u slovenačkoj Novoj Gorici protiče miting nekoliko hiljada njihovih protivnika iz cele Slovenije.

Na italijanskoj strani demonstriraju pripadnici krajnje desnice, koji su miting započeli s vojnom paradom, a stigli su iz svake italijanske pokrajine posebno.

U Novoj Gorici je u toku antimiting pripadnika antifašističke levice, koji nose nadgrobne krstove sa imenima žrtava fašističkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << režima i sa jasnom porukom da rat donosi samo smrt.

"Slaviti rat je apsurd", izjavio je jedan od učesnika protesta a prenosi slovenačka televizija.

Oba skupa protiču mirno i odvojeno pod budnom pažnjom italijanske i slovenačke policije.

Skupovi se održavaju uoči posete italijanskog predsednika Serđo Matarela Gorici.
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Miting italijanski neonacista u Gorici, skup antišafista u slovenačkoj Novoj Gorici

Izvor: Blic, 23.Maj.2015

U italijanskoj Gorici danas je toku miting nekoliko hiljada neonacista, dok s druge strane u slovenačkoj Novoj Gorici protiče miting nekoliko hiljada njihovih protivnika iz cele Slovenije...Na italijanskoj strani demonstriraju pripadnici krajnje desnice, koji su miting započeli s vojnom paradom, a...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.