PATRIOTSKI FRONT: Raskol u vrhu radikala zbog D S S-a

Izvor: S media, 26.Apr.2013, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"PATRIOTSKI FRONT": Raskol u vrhu radikala zbog D S S-a

Srpska radikalna stranka (SRS) nalazi se pred novim iskušenjem: u vrhu SRS trenutno postoje tri struje sa tri različita stava kada je reč o osnivanju "patriotskog fronta", piše "Danas".

Prema izvorima ovog lista, funkcioneri SRS-a general Božidar Delić i Dejan Mirović su za saradnju s drugim "patriotskim strankama", Vjerica Radeta i Zoran Krasić se tome protive i smatraju da bi radikali trebalo da nastave samostalni put, dok Nemanja Šarović >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << čeka stav Vojislava Šešelja.

Šešelj, kako saznaje "Danas", još nije odlučio da li je za neku vrstu "labavog saveza u patriotskom frontu", iako je lično iz Haga naložio Šaroviću da pošalje pismo Vojislavu Koštunici i pozove članove D S S da prisustvuju mitingu radikala protiv Sporazuma Beograda i Prištine.

Božidar Delić izjavio je za "Danas" da "patriotske, državotvorne stranke, okupljene u jednom frontu, mogu sprečiti izdaju i propast Srbije".

- U ovom trenutku nisu važne razlike u našim programima, važan je opstanak Srbije - objašnjava Delić.

Vjerica Radeta se žestoko protivi ideji udruživanja. Ona ponavlja da radikali neće u savez sa "licemerima iz D S S" i da će svoj politički put nastaviti "samostalno, kao i do sada".

(Danas)

Foto: Marko Stevanović, S media
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.