NA INAUGURACIJU NE DOLAZE DVA BIVŠA PREDSEDNIKA Tadić ne želi, a Koštunica je na HILANDARU

Izvor: Blic, 20.Jun.2017, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA INAUGURACIJU NE DOLAZE DVA BIVŠA PREDSEDNIKA Tadić ne želi, a Koštunica je na HILANDARU

Bivši predsednik Jugoslavije Vojislav Koštunica neće se pojaviti na inauguraciji Aleksandra Vučića, jer će se u to vreme nalaziti na Hilandaru, saznaje "Blic". Sa druge strane, saradnici Borisa Tadića tvrde da njemu kao nekadašnjem predsedniku poziv nije stigao.

Inauguracija Aleksandra Vučića okupiće mnogo veći broj ljudi nego što je to bilo u ranijim slučajevima, između ostalog i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zbog toga što će se na njoj pojaviti mnogo gostiju iz inostranstva. Praksa je, inače, da se na ovakve događaje pozivaju i bivši predsednici, nezavisno od političkih tabora kojima pripadaju.

Izvesno je, međutim, da na svečano obeležavanje Vučićevog stupanja na dužnost neće doći bar dvojica njegovih prethodnika. Kako saznaje "Blic", u petak u Beogradu neće biti Vojislava Koštunice, jer već neko vreme boravi na Hilandaru.

- Boravak na Hilandaru je ranije planiran i nema nikakve veze sa izbegavanjem inauguracije. Sigurno je da u tom trenutku neće biti u zemlji - navodi naš izvor.

Na inauguraciju neće doći ni Boris Tadić, koji je u dva mandata bio predsednik Srbije. Kako je "Blicu" rekla njegova savetnica Marina Komad, Tadiću nije stigao poziv.

- I da je dobio pozivnicu, ne bi otišao na Vučićevu inauguraciju - navodi Komadova.

Međutim, kako je "Blicu" rečeno u generalnom sekretarijatu predsednika Srbije, Tadiću je pozivnica poslata i čeka se njegov odgovor da li će doći.

Preostali bivši predsednici države dobili su poziv da dođu na ovaj događaj. Milan Milutinović, koji je bio srpski predsednik od 1997. do 2002, potvrdio je za "Blic" da će se pojaviti u Palati Srbije, a isti odgovor dobili smo i od Zorana Lilića, koji je četiri godine proveo na mestu predsednika SRJ.

- Dobio sam poziv i sigurno ću se odazvati na njega - navodi Lilić.

Očekuje se da će u petak na svečanom skupu u Palati Srbije biti i Tomislav Nikolić, koji je do skoro bio na funkciji predsednika Srbije.

(Nataša Latković)

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.