KO OD POLITIČARA SLAVI ARANĐELOVDAN? Čeda, Koštunica i Karadžić pale sveće i kandilo u čast ovog sveca!

Izvor: Telegraf.rs, 21.Nov.2014, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KO OD POLITIČARA SLAVI ARANĐELOVDAN? Čeda, Koštunica i Karadžić pale sveće i kandilo u čast ovog sveca!

Aranđelovdan je druga po broju svečara u Srbiji, a Telegraf vam donosi priču o tome ko od političara slavi ovog sveca kao svoju, a ne stranačku krsnu slavu

Pravoslavni vernici i Srpska pravoslavna crkva slave Sabor svetog arhangela Mihaila ili Aranđelovdan. Po brojnosti svečara, Aranđelovdan je na drugom mestu slava kod Srba, iza Nikoljdana, a od srpskih političara ovom svecu se mole lider LDP-a Čedomir Jovanović, Vojislav Koštunica i haški optuženik >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Radovan Karadžić.

Po broju ljudi koji slave Aranđelovdan ova slava zauzima drugo mesto u Srbiji, odmah iza Svetog Nikole, a veoma je slavljena i među srpskim političarima, pa tako sveću i kandilo u čast Svetog arhangela Mihaila pale Čedomir Jovanović, Vojislav Koštunica i haši optuženik i bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić.

Foto: Wikipedia.org / Rusiana

Kako Telegraf.rs saznaje lider LDP-a Čedomir Jovanović slavu proslavlja skromno u krugu porodice, kao i nekadašnji premijer Srbije Vojislav Koštunica.

I dok ovi političari pale sveću i lome slavski kolač u krugu porodice, haški optuženik Radovan Karadžić će i ovaj Aranđelovdan proslaviti u Tribunalu u Hagu.

PROČITAJTE KOJIM SVECIMA ZA GLASOVE SE MOLE SRPSKE POLITIČKE PARTIJE!

SVE O NARODNIM VEROVANJIMA I OBIČAJIMA NA ARANĐELOVDAN PROČITAJTE OVDE!

(D. Z.)
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.