Dosta je bilo optužuje Vladu, Ministarstvo demantuje

Izvor: B92, 28.Avg.2016, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dosta je bilo optužuje Vladu, Ministarstvo demantuje

Pokret Dosta je bilo saopštio je da Vlada angažuje najskuplje lobiste i eksperte za komunikacije i marketinške strategije, što je to ministarstvo demantovalo.

"

"Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije saopštava da od 2012. godine nije angažovalo nikakve lobističke kuće u inostranstvu. Vlada Vojislava Koštunice i Borisa Tadića je 16. aprila 2008. godine angažovala lobističku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kuću za konsultantske usluge 30 Point Strategies, a Vlada Mirka Cvetkovića je 5. avgusta 2011. godine sklopila ugovor sa Podesta group o pružanju konsultantskih usluga (lobiranju)", navodi se u saopštenju MSP.

Kako se dodaje, posle promene vlasti 2012. godine oba ugovora su prekinuta i izvršena su samo plaćanja na osnovu obaveza koja su morala biti izvršena iz ranije potpisanih ugovora.

"Od 2012. godine nije bilo nikakvih novih ugovora sa lobistima iz inostranstva. U saopštenju Pokreta Dosta je bilo iznete su grube neistine o angažovanju Podesta group. Ni tadašnji premijer Srbije Ivica Dačić, ni kasnije Aleksandar Vučić, nisu angažovali niti sklapali ugovore ne samo sa Podesta group, nego ni sa bilo kojom drugom lobističkom kućom iz inostranstva", napominju iz MSP.

"Zašto je ta kuća, Podesta group, koja radi za Miškovića, tada angažovana, pitanje je koje treba postaviti Borisu Tadiću i Mirku Cvetkoviću. Sve se to radilo pod oznakom poverljivosti, a našu državu je koštalo 100 hiljada dolara za Podesta group i 42 hiljade evra za 30 Point Strategies svaki mesec. To je istina, za razliku od propagandnih laži Pokreta Dosta je bilo", dodaje se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MSP negira optužbe DJB o angažmanu lobista za Vladu Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2016

Pokret Dosta je bilo saopštio je danas da Vlada Srbije angažuje najskuplje lobiste i eksperte za komunikacije i marketinške strategije, što je to ministarstvo izričito demantovalo, ističući da su u pitanju "propagandne laži" DJB..."Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije saopštava da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.