Vučić:Srbiju niko nije pitao kada se puštao Šešelj

Izvor: Mondo, 25.Nov.2014, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić:Srbiju niko nije pitao kada se puštao Šešelj

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbiju niko nije pitao kada Vojislav Šešelj treba da bude pušten iz Haga, niti da se mešala u odluke o njegovom puštanju na privremenu slobodu.

Foto: Beta, Miloš Miškov

"Oni su doneli odluku kada da ga puštaju. Nas nisu ništa pitali. Od nas nisu ništa ni tražili. Ono malo što su tražili mi smo to malo ispunili, a onda nas kritikuju zbog njihovih odluka, zato valjda što se nismo mešali u njihove >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odluke ili što su ih sami donosili", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje u kojoj formi će vlada odgovoriti na zahteve Evropskog parlamenta da se jasno ogradi od izjava Vojislava Šešelja.

Vučić je novinarima u Kruševcu rekao da ga to sve podseća na Balkanskog špijuna Dušana Kovačevića koji je rekao "oprostiće ti Đura što te tukao".

"Ne znam šta da odgovorim, ja sam odgovoran i ozbiljan čovek i ne znam šta bih vam rekao", rekao je Vučić.

On je istakao da je Srbija faktor stabilnosti u regionu i da nikoga ne vređa i ne izaziva i ne bavi se unutrašnjom politikom gledajući preko plota i tražeći krivca u drugom.

"Kao što drugi nedovoljno sposobni da sprovedu teške ekonomske reforme pomalo zavide Srbiji, pa bi hteli da budu kao Srbija, pa onda traže neki politički razlog", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da Srbija nikoga neće da ugrožava već da štiti svoju slobodu i pravo ističući da je budućnost Srbije ekonomski napredak.

"I dalje ćemo biti faktor stabilnosti u regionu. Niko ne mora da izmišlja razloge za stvaranje nestabilnosti zbog unutrašnjih političkih potreba ili problema", rekao je Vučić ističući da neće da laže građane Srbije da mu je za nešto kriv neko iz Hrvatske ili Bosne, Crne Gore ili Makedonije zbog toga što mi u Srbiji nismo spremni da rešimo svoje probleme, jer bi to bilo, kako kaže, najlakše.

"Želim da budem kriv i odgovoran za ono zašta smo krivi i odgovorni, ali mi radimo na ostvarivanju naših planova", rekao je Vučić.

Upitan šta će biti ukoliko Hrvatska izglasa deklaraciju o Šešelju, Vučić je odgovorio "ne znam šta očekujete da bude" i ponovio citat iz Balkanskog špijuna: "Oprostiće vam Đura što vas nije tukao".
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.