Vučić: Slike paljenja zastave ne doprinose boljem imidžu Srbije

Izvor: RTS, 01.Apr.2015, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Slike paljenja zastave ne doprinose boljem imidžu Srbije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su slike paljenja zastave koje idu iz Beograda loše i da, iako nemaju veze sa državom, neće doprineti boljem imidžu Srbije. Bitno je da privučemo što više investitora, ali to nećemo učiniti tako što ćemo paliti zastavu države koja je članica EU, ističe premijer.
Aleksandar Vučić je za Dnevnik RTS-a istakao da je Srbiji potrebna stabilnost, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je važnija nego ikada pre.

"Ono što je za nas važno je da pokušamo da budemo odgovorni, da ne gledamo u tuđe dvorište, nego u svoje", rekao je Vučić komentarišući to što je lider SRS-a Vojislav Šešelj zapalio hrvatsku zastavu.
Premijer je istakao da su srpski državni organi preduzeli neophodne mere. Poručio je da je potrebno uneti mir, razboritost i razum, jer je to važno zbog Srba u Hrvatskoj i međusobnih odnosa dve zemlje.
Naveo je i da će, čim se bude vratio iz Slovačke, gde je u zvaničnoj poseti, pozvati premijera Hrvatske Zorana Milanovića.
Poručio je da će Srbija sa svoje strane zaustaviti svaku vrstu retorike koja potpiruje negativne strasti i naveo da će zamoliti Zorana Milanovića da članovi hrvatske vlade pokažu nešto više poštovanja prema Srbiji.
Premijer Vučić je siguran da postoji želja da odnosi Srbije i Hrvatske budu bolji.
"Lako je podilaziti strastima i emocijama, ali to nije dovoljno dobro, govorim o stabilnosti kao najvažnijem cilju naše politike", objasnio je Vučić.
Objasnio je da je to posebno važno zbog ekonomskih mera koje dovode do dobrih rezultata, i zato ne želi da to bude srušeno političkim skandalima i nestabilnošću.
Naveo je i da će srpski diplomatski predstavnik ostati u Zagrebu, jer moramo da imamo svog predstavnika u Hrvatskoj i nećemo da šaljemo nijedan loš signal Hrvatskoj.
Podsetio je još jednom da su nadležni organi preduzeli neophodne radnje i da su podnete krivične prijave povodom paljenja zastave.
"Apelujem na razum i civilizovano ponašanje političkih aktera", rekao je Vučić.
Istakao je da je bitno da privučemo što više investitora i da to nećemo učiniti time što ćemo paliti zastavu države članice EU.
"Ne morate s nečim da se slažete i nekoga da volite, ali ne postoji nijedan razlog zašto bismo palili nečiju zastavu", ukazao je Vučić.
Govoreći o poseti Slovačkoj, Vučić je rekao da nam ta zemlja pomaže najpre u odnosu prema Kosovu i Metohiji i da podržava politiku Srbije. Podsetio je i da je Slovačka protiv uvođenja oružanih snaga Kosova.
Vučić je istakao da je Slovačka ostvarila najpravilniji rast kada su je mnogi potcenjivali.
Takođe, premijer je istakao da u Srbiji ima značajan broj pripadnika slovačke nacionalne manjine, koji su most između dve države. Vučić veruje da možemo da povećamo obim ekonomske razmene sa Slovačkom.
Srbija nudi najbolje uslove investitorima 
Objasnio je da je, iako je plan bio da minus u državnoj kasi do kraja prvog kvartala bude 55 milijardi, ostvaren minus od 21,5 milijardi.
"Želim da čestitam građanima na tome", istakao je Vučić.
Istakao je da ćemo imati uređenu državu i da ćemo na ekonomskim osnovama povećavati plate i penzije.
"To su dobre vesti za ljude u Srbiji. Treba nam još šest meseci i ljudi će u svom džepu moći da osete rezultate rada", rekao je premijer.
Istakao je da na Zapadnom Balkanu niko ne može da ponudi bolje uslove investitorima od Srbije.
Poručio je i da ćemo nekima uvek smetati jer ne žele svi da Srbija postane prva ekonomija Zapadnog Balkana.
Vučić je naglasio da će slovačkim investitorima reći da su dobrodošli i da niko ne može da im ponudi bolje uslove jer Srbija ima mogućnosti za subvencije, pomoć u infrastrukturnim planovima i projektima, dobru i obrazovanu radnu snagu.
"Verujem u naše prijateljstvo, ali i u čist interes koji će slovački privrednici imati", rekao je Vučić.
Politička i privredna delegacija Srbije počela je dvodnevnu posetu Slovačkoj. Predsednik Vlade Aleksandar Vučić razgovaraće s predsednikom, premijerom i ministrom spoljnih poslova te države, a sa srpskim privrednicima učestvuje na slovačko-srpskom biznis forumu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.