Vojislav Šešelj na spisku 1.423 bosanskih udbaša?!

Izvor: KMnovine.com, 11.Feb.2016, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojislav Šešelj na spisku 1.423 bosanskih udbaša?!

Pozivajući se na podatke iz knjige "Čuvari Jugoslavije: Suradnici UDBE u Bosni i Hercegovini", portal "Grohotom" je objavio spisak 1.423 saradnika UDBA iz BiH.



   

   



Zanimljivo je da se među njima nalazi i ime "Šešelj (Nikole) Vojislav", rođen 1945. godine u Sarajevu. Njegovo šifrovano ime bilo je "Magistar".
- To je hrvatska ujdurma, pokušavaju politički da mi naude, ali neće >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << uspeti. Nikad nisam radio za bilo koju tajnu službu - izjavio je lider radikala Vojislav Šešelj za portal "Espreso".


- Prvi put sam čuo za taj podatak pre 13 godina - kaže na početku Šešelj, pa nastavlja: 


- Te knjige o navodnim pripadnicima Udbe štampao je u 4 toma Franjevački samostan u Širokom Brijegu. Dakle, Hrvati. Mladen Naletelić Tuta pokazivao mi ih je u Hagu.
Prema rečima prvog radikala, u pitanju je hrvatska ujdurma čiji je cilj da mu se politički naudi. Bezuspešno, dodaje Šešelj.
- Ja sam navodno pratio Žarka Karišika, asistenta na Ekonomskom fakultetu tokom 1979. godine, iako tog Karišika nikad nisam upoznao, što je i on potvrdio godinama kasnije. On je pisao neke knjige ispod kojih se potpisivao kao "Durmitara", spoj dve reči - Durmitor i Tara, što vam govori koliko je odlepio.
Kompetan spisak bosanskih udbaša možete pronaći ovde.


Istovremeno, iz Haškog tribunala stiže nalog za hitno hapšenje i izručenje troje članova SRS Vjerice Radete, Petra Jojića i Jova Ostojića.

Predsedavajući sudskog veća Alfonso Ori je sipao otrovne strele na račun Srbije, a koordinatoru Pravnog tima Saši Obradoviću je zabranio da objasni koje je korake Srbija do sada učinila.



- Vaša obaveza je da optužene uhapsite do 24. februara i tada nećete imati potrebu da nas izveštavate šta radite. Zbog bahatog ponašanja i izuzetno viskog stepena bezobrazuluka, Vlada Srbije najavila je žalbu na račun Haškog suda koji se nije proslavio po svom pravednom odnosu prema optuženima deleći Srbe na jednu sve ostale na drugu stranu.



Izvor: Agencije    :: © 2014 - 2016 ::    Molimo za navođenje izvora

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.