USSS ŠČERBINA: Čudno je kod Vjerice Radeta da SRS nema stav o šiptarskim izborima?

Izvor: KMnovine.com, 24.Nov.2015, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USSS ''ŠČERBINA'': Čudno je kod Vjerice Radeta da SRS 'nema stav' o šiptarskim izborima?

''Udruženje srpsko - slovenske solidarnosti Ščerbina'' danas je izdalo saopštenje kojim izražava začuđenost tvrdnjom Vjerice Radeta da SRS nije pozvali članstvo na šiptarske izbore.


   
Nejasno...    
Umesto najavljenog demantija saopštenja koje potpisuju udruženja "Ščerbina" i "Stara Srbija", a koje su prenele ''KM Novine'', >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << da je dr Vojislav Šešelj spikerfonom izdao direktivu članstvu da izađe na šiptarske izbore na KiM sledećeg proleća, danas je stiglo novo saopštenje za javnost kojim se ukazuje na čudan "stav" SRS da ta stranka neće uticati na odluku svojih članova umesto da ostanu dosledni svojoj dosadašnjoj politici i kategorički odbiju učešće u ovim antidržavnim, nelegalnim aktivnostima.

Saopštenje prenosimo u celini te molimo zbunjene i nezadovoljne čitaoce da se obrate potpisnicima saopštenja a ne da proganjaju posrednike, odnosno nas, koji samo ispunjavamo svoju zakonsku dužnost.


"Bez želje za bilo kakvom javnom polemikom sa Srpskom radikalnom strankom, ceneći i uvažavajući političku borbu koju je njen predsednik Vojislav Šešelj vodio u Hagu u odbrani srpskih nacionalnih i državnih interesa, predsedništvo Društva srpsko-slovenske solidarnosti „Grigorije Stepanovič Ščerbina“ konstatuje da je Vjerica Radeta predsednica izvršnog odbora Srpske radikalne stranke u svojoj izjavi za Srbininfo potvrdila da stranka ne osporava svojim članovima da izađu na lokalne separatističke izbore koje na proleće treba da raspiše predsednica samoproglašene "republike Kosovo" Atifete Jahjaga.

Ona još i kaže da će o izlasku na šiptarske izbore sami odlučiti članovi Srpske radikalne stranke jer je to navodno uvek bila praksa vrha stanke kada je u pitanju izlazak na šiptarske izbore.

Vjericu Radetu moramo da demantujemo jer je tokom svih ovih 15 godina okupacije stav Srpske radikalne stranke bio jasan i decidiran kao što je to bio i 2013. godine. Stav je bio da se na izbore ne izlazi. Malo je čudno to da jedna nacionalna stranka faktički nema svoj stav povodom lokalnih separatističkih izbora jer su oni i krupno političko pitanje, nego dozvoljava da sami članovi stranke o tome odlučuju.

Na Kosovu i Metohiji se govori, pre svega u krugovima zapadnih zemalja, da imajući u vidu uspešan bojkot Srba lokalnih izbora 2013. godine da je potrebno da jedne takve izbore podrži neka nacionalna stranka ili da ima makar ambivalentan stav.

Članovi predsedništva veruju pre svega članovima i simpatizerima Srpske radilane stranke na Kosovu i Metohiji i njihovom dugogodišnjem patriotizmu a da je stav Vjerice Radete bio samo jedan nesporazum koji će se završiti principijelnim i određenim stavom Srpske radikalne stranke koji je imala 2013. godine po pitanju lokalnih separatističkih izbora obavezujućim za sve članove i simpatizere stranke".


U Kosovskoj Mitrovici
24.11.2015. godine 

                               Predsedništvo Društva
srpsko-slovenske solidarnosti
                                        “Grigorije Stepanovič Ščerbina”-K.M.
                                              predsednik Momir Kasalović 




Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2015 ::    Molimo za navođenje izvora



Nastavak na KMnovine.com...






Povezane vesti

Radikali iz Kosovske Mitrovice: ne izlazimo na šiptarske izbore šta god Šešelj odlučio

Izvor: KMnovine.com, 24.Nov.2015

Nakon objavljivanja saopštenja Udruženja "Ščerbina" na portal KM Novine otpočeli su gotovo neprestani napadi psihičko maltretiranje.....SRS ne želi, ili mentalno nije u stanju da shvati da je naš portal samo preneo saopštenje za javnost pristiglo na redakcijsku poštu....Članovi Srpske radikalne...

Nastavak na KMnovine.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.