Tražiti hitno oslobađanje Šešelja: Ubijaju nevinog čoveka

Izvor: Vesti-online.com, 21.Okt.2014, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tražiti hitno oslobađanje Šešelja: Ubijaju nevinog čoveka

Potpredsednik Republike Srpske Emil Vlajki apelovao je na vlasti u Srbiji da izdejstvuju hitno oslobađanje lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja iz Haškog tribunala, čak i pod uslovom da "nešto i priča kad se vrati".

Već 12 godina u pritvoru bez presude: Vojsilav Šešelj

 

Vlajki tvrdi da se u Hagu odigrava mučko ubistvo Vojislava Šešelja, koji se 12 godina nalazi u pritvoru bez presude, saopšteno je iz kabineta potpredsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Srpske.

 

"Pošto je, prema zapadnom pravu, svaki čovek nevin dok se ne dokaže suprotno, oni tamo ubijaju nevinog čoveka. Da je i najcrnji zločinac, zasluživao bi humaniji tretman", rekao je Vlajki.

 

Ništa od puštanja Šešelja

Haški tribunal za sada ne razmatra mogućnost da pusti iz pritvora predsednika SRS Vojislava Šešelja i pošalje ga na lečenje u Srbiju, izjavila je portparol Tribunala Magdalena Spalinska. Ona je za "Blic" rekla da Sekretarijat Haškog tribunala nije dobio nove lekarske izveštaje o zdravstvenom stanju Šešelja, kome su otkrivene metastaze na jetri. Spalinska je potvrdila da je stiglo pismo predsednika Nacionalnog savjeta za saradnju Srbije sa Haškim tribunalom Rasima Ljajića i dodala da je srpski konzul u Hagu najavio je da će posetiti srpske pritvorenike.

Prema njegovom mišljenju, ovo ubistvo, po svemu sudeći, nije slučajno, s obzirom da je u pritvorskoj jedinici Ševeningenu već "umrlo" više od deset Srba i nijedan pripadnik druge nacionalnosti.

 

Vlajki pita - da li stabilnost Srbije zavisi od pričanja jedne osobe koja više nema posebne političke i druge moći.

 

"Zar nam je savest na toliko niskom nivou da gledamo kako više od deceniju, u jednoj demokratskoj zemlji, umire čovek, Srbin, koji ni za što nije mogao biti osuđen?", poručio je Vlajki.

 

On je pozvao javnost da se probudi, a Srbe da se kao ljudi revoltiraju protiv činjenice da jedna neosuđena osoba, već dvanaest godina, trune i umire u zatvoru jednog, navodno, demokratskog sistema.

 

"Zar nam je savest na toliko niskom nivo, da mirno gledamo kako svakodnevno hapse, napadaju i ubijaju Srbe na Kosmetu, kako svako malo, hapse na desetine Srba u Republici Srpskoj, kako decenijama ne procesuiraju glavne zločine nad Srbima, kako amnestiraju glavne zločince drugih nacionalnosti u nedavnom ratu?", poručio je Vlajki, podsjetivši da su tako nešto tokom istorije doživljavali jedino Jevreji.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.