Šešelj traži smenu tužioca Bramerca

Izvor: Radio 021, 16.Apr.2015, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj traži smenu tužioca Bramerca

Predsednik SRS Vojislav Šešelj zatražio je od Haškog tribunala da pokrene disciplinski postupak protiv glavnog tužioca Serža Bramerca i da ga smeni.

Šešelj je rekao da se u zahtevu koji je jutros predao službenici Haškog tribunala traži da Pretresno veće zbog ometanja pravde pokrene disciplinski postupak protiv Bramerca, kao i proceduru za njegovo razrešenje pred Savetom bezbednosti UN. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Zahteva se i izuzeće Bramerca u daljem postupku protiv Šešelja.

Kako je navedeno, tužilac treba da snosi posledice zbog toga što je njegova žalba na odluku o privremenom puštanju Šešelja na slobodu podneta sa zakašnjenjem i to, kako se navodi, pod pritiskom zvaničnika Hrvatske i nekih poslanika Parlamentarne skupštine EU.

"Prema informacijama koje imamo, Bramerc je u Zagrebu dobio veliki novac da bi posle roka pokrenuo ovaj postupak", kazao je Šešelj. Predsednik SRS je naveo da postupak treba da bude pokrenut bez obzira na to da li će on ponovo biti vraćen u haški pritvor.

Šešelj je ponovio da se neće dobrovoljno vratiti u Hag, odakle je pušten u novembru 2014. godine zbog teškog zdravstvenog stanja.Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je pre dva dana od tog suda da hitno sprovede odluku kojom je opozvano puštanje Šešelja na privremenu slobodu.

Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, koje je potpisao glavni tužilac Serž Bramerc, potrebno je da Apelaciono veće Tribunala naredi Pretresnom veću da opozove privremenu slobodu za Šešelja, i to u roku od jednog dana pošto dobije takvu naredbu.

Tužilaštvo je ukazalo na to da je Apelaciono veće 30. marta naredilo Pretresnom veću da "smesta" naredi vraćanje Šešelja u pritvor Haškog tribunala, ali da ta odluka nije sprovedena, a da je Šešeljevo zdravlje "irelevantno" za njeno izvršenje.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.