Šešelj se neće dobrovoljno vratiti u Hag

Izvor: Cafe.ba, 30.Mar.2015, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj se neće dobrovoljno vratiti u Hag

Predsjednik Srpske radikalne stranke /SRS/ Vojislav Šešelj neće se dobrovoljno vratiti u Haški tribunal, rečeno je Srni u vrhu ove stranke povodom odluke Žalbenog vijeća Tribunala da zatraži da se lider radikala vrati u haški pritvor.

"Stav predsednika stranke i kada se vratio iz Tribunala i danas je nepromenjen, a to je da se on dobrovoljno neće vraćati u Haški tribunal", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << Srni član Generalnog sekretarijata SRS zadužen za odnose sa medijima Milan Damjanović.

Upitan da li će se Šešelj vanredno obraćati javnosti povodom ove iznenadne odluke Haškog tribunala, Damjanović je podsjetio na to da radikali četvrtkom u 12.00 časova održavaju redovne konferencije za novinare u sjedištu stranke u Zemunu.

Apelaciono vijeće Haškog tribunala zatražilo je danas od Sudskog vijeća da odmah poništi odluku o privremenom oslobađanju predsjednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja i naredi da se on vrati u Hag.

U odluci se navodi da Sudsko vijeće, odmah po povratku Šešelja u pritvorsku jedinicu Haškog tribunala, treba da Srbiji i Holandiji da priliku da iznesu svoje stavove u vezi sa ovim pitanjem.

Žalbeno vijeće je naredilo da se potom izvrši nova procjena uslova eventualnog privremenog puštanja Šešelja na slobodu.

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc pozvao je ranije Žalbeno vijeće da usvoji njegovu žalbu na odluku Sudskog vijeća o privremenom oslobađanju lidera SRS Vojislava Šešelja i da odbaci Šešeljev zahtjev da žalba Tužilaštva ne bude prihvaćena.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.