Šešelj pregledan, radikali najavljuju proteste

Izvor: BKTV News, 23.Okt.2014, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj pregledan, radikali najavljuju proteste

Lider radikala Vojislav Šešelj pregledan je juče PET skenerom u civilnoj bolnici u Hagu, izjavili su danas članovi njegovog tima za odbranu i poručili da će održati više protesta u zemlji i inostranstvu kako se ne bi izgubio „nijedan dan za njegovo lečenje“.

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović, koji je danas održao vanrednu konferenciju za novinare, istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je da Komitet za Šešeljevu odbranu insistira da tim srpskih lekara pregleda lidera radikala i predloži mere za njegovo lečenje.
„Šešelja mogu pregledati i objektivan izveštaj sačiniti samo lekari po njegovom izboru i od njegovog ličnog poverenja. Tim lekara je skoro u potpunosti formiran, a predvodiće ga profesor Milovan Bojić“, rekao je Šarović.
Prema njegovim rečima, Šešelj je juče odveden u civilnu bolnicu u Hagu, gde je izvršen pregled PET skenerom, ali rezultati pregleda, niti bilo kakav medicinski izveštaj „nisu mu dostavljeni“.
„Srpski lekari neće putovati u Hag dok god Šešelju ne bude dostavljen izveštaj sa PET skenera zbog čega mi insistiramo na njegovom hitnom dostavljanju“, poručio je Šarović.
On je dodao da će tim lekara održati konferenciju za medije pre odlaska u Hag i po povratku iz Holandije, posle čega će njihov pisani stručni izveštaj biti predstavljen javnosti.
Ističući da je Šešeljevo loše zdravstveno stanje isključiva posledica dvanaestogodišnjeg pritvora i uskraćivanja adekvatne i blagovremene medicinske nege u Haškom tribunalu, Šarović je najavio proteste i skupove podrške u zemlji i inostranstvu kako se ne bi izgubio „nijedan dan za lečenje“.
„Prvi će biti održan u subotu, 25. oktobra, u 12 sati, ispred Kancelarije Haškog tribunala u Beogradu, u Ulici Jevrema Grijića 11. Ukoliko, ne bude adekvatne reakcije Haškog tribunala i ukoliko naš zahtev da ga pregledaju srpski lekari ne bude prihvaćen, blokiraćemo kancelariju Haškog tribunala u Beogradu“, naglasio je Šarović.
Srpska radikalna stranka 8. novembra organizovaće protest i u Hagu, ispred sedišta Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju, najavio je Šarović.
Šarović je dodao i da se Vojislav Šešelj i juče žalio na povišenu temperaturu koju, kako kaže, konstantno ima već mesecima i koja ga iscrpljuje.
Novinarima je saopšteno i to da se Šarović, u svojstvu zamenika predsednika Srpske radikalne stranke, danas pismom obratio patrijarhu Irineju s molbom za njegov blagoslov kako bi u svim eparhijama Srpske pravoslavne crkve bili održani molebani za zdravlje i slobodu Vojislava Šešelja.
 
Izvor: tanjug.rs
The post Šešelj pregledan, radikali najavljuju proteste appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.