Šešelj na osječkoj televiziji podržao Josipovića: Našao sam zaobilazni put do javnosti - preko Hrvatske

Izvor: Blic, 27.Nov.2014, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj na osječkoj televiziji podržao Josipovića: Našao sam zaobilazni put do javnosti - preko Hrvatske

Blokirali su me ovde na nacionalnim medijima, ali ja sam pronašao zaobilazni put da prodrem u javnost, a to je bilo preko Hrvatske, rekao je haški optuženik Vojislav Šešelj, koji je pušten na privremenu slobodu zbog lečenja, javljajući se u studio emisije Bujica na Osječkoj televiziji.

Odmah na početku emisije Šešelj je prokomentirao izjavu Ivice Dačića koji ga je nazvao "marginalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << političarem kojem ne treba davati toliku pažnju".

- Nikolić, Vučić i Dačić tresu se od straha. Takvim izjavama oni se sami teše. Blokirali su me ovde na nacionalnim medijima, ali ja sam pronašao zaobilazni put da prodrem u javnost, a to je bilo preko Hrvatske. Dovoljno je bilo da izdam jedno saopštenje i da se Hrvati upecaju kao som na durdubak i da krene kampanja protiv mene - kazao je Šešelj, a prenosi indeks.hr.

Šešelj je kazao kako podržava Ivu Josipovića u kandidaturi za novi predsednički mandat. Tvrdi da je bio u kontaktu s njegovim saradnicima koji su ga potaknuli da izda takvo saopštenje kako bi se Josipović "eksponirao kao nacionalist u Hrvatskoj javnosti".

- Ivu Josipovića cenim kao i njegovog oca koji je bio partizan i oficir - kazao je Šešelj.

Dodao je kako je pod komandom oca Ive Josipovića streljan veliki broj ustaša, franjevačkih fratara, ali i žene i djeca.

- Kada takvi ljudi krenu da ubijaju oni se teško zaustavljaju - kazao je Šešelj.

Na komentar voditelja Velimira Bujanca da ne mogu "opravdavati ubijanja žena i dece" Šešelj je odgovorio: "Pa nemojte mene napadati, nisam ja to radio nego otac Ive Josipovića".

- Tako je, Vojo - dobacio je Anto Kovačević, hrvatski desničarski političar, koji je razgovor Bujanca i Šešelja pratio sa smeškom na licu.

U emisiju se javio i Denis Šešelj te je počeo razgovor o poreklu prezimena Šešelj. Javio se i Stevo Culej - Stiv koji je odmah na početku Šešelja nazvao "spodobom".
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.