Šešelj: Zapad ponižava Vladu Srbije

Izvor: B92, 26.Feb.2015, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Zapad ponižava Vladu Srbije

Predsednik SRS Vojislav Šešelj rekao je da Zapad ponižava Vladu Srbije i to kroz napade na oficire Vojske Srbije i jučerašnju posetu Tonija Blera.

Šešelj je kazao da SRS-u nije žao što su "napadnuti" načelnik Generalštaba VS Ljubiše Dikovića i poslanik Srpske napredne stranke general Momir Stojanović, već da je važno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je kroz napade na njih napadnuta institucija Vojske.

"Bitna je funkcija koja je napadnuta i bitna je institucija, napadnuta je Vojska. Za Dikovića možemo pouzdano da tvrdimo da nije nikakav ratni zločinac i da nikada niko nije bio u stanju da pronađe dokaze za to", kazao je Šešelj.

On je rekao i da Stojanovića treba goniti "što je član SNS-a i što učestvuje u upropašćavanju Srbije, protiv njega se umesto toga dižu optužbe da je ratni zločinac", za šta je okrivio neregularnu Vladu Kosova.

Protiv generala Dikovića Fond za humanitarno pravo izneo je nove dokaze da je učestvovao u ratnim zločinima na Kosovu 1998. i 1999. godine, a Momira Stojanovića preko Interpola sud u Đakovici traži zbog ratnih zločina.

Šešelj je rekao da je "drugo poniženje" dolazak i Beograd Tonija Blera koga je nazvao ratnim zločincem i rekao da je opdgovoran za stradanje "hiljada i hiljada žena i dece u Srbiji".

Šešelj je dodao da je Bler pred sudom u Srbiji osuđen zbog ratnih zločina na 20 godina zatvora, ali je amnestiran.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.