Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jun.2017, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Vlada sa Brnabićevom biće prozapadnija od prethodne

BEOGRAD - Vlada Srbije na čelu sa premijerom Anom Brnabić, koju je predložio predsjednik Aleksandar Vučić, biće još prozapadnija nego prethodna, smatra lider opozicione SRS Vojislav Šešelj.

"Želim još da vidim kakav sastav vlade će predložiti mandatar, ali očigledno je da će naredna vlada imati još više prozapadni karakter nego dosadašnja", rekao je Šešelj za rusku agenciju RIA Novosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Šešelj takođe smatra da predsjednik Bundestaga Norbert Lamert nije slučajno bio u Beogradu u srijedu, kaoi da su Srbiju u posljednje vrijeme posjetili i neki drugi evropski zvaničnici, sugerišucći da je bilo pritisaka.

"Ispostavilo se da su, bez sumnje, pritisci bili veliki", tvrdi Šešelj.

On je dodao je očekivao da će Vučić nakon pobjede na predsjedničkim izborima pokazati "odlučnost i inicijativu", i da će predstavnicima Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu dati diplomatski imunitet.

Šešelj je izrazio bojazan da će "Rusija u nekom trenutku izgubiti strpljenje zbog ponašanja srpskih vlasti", ocijenjujući i da se ne može stalno "sjedeti na dvije stolice".

Lider SRS smatra i da će budući premijer biti "instrument u Vučećevim rukama".

Kako je najavio SRS će u parlamentu glasati protiv kandidata za sastav vlade Ane Brnabić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.