Šešelj: VBA se ne drži zakona

Izvor: B92, 29.Jan.2015, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: VBA se ne drži zakona

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da domaće službe bezbednosti nikada nisu radile u skladu sa zakonom.

"Vojne bezbednosne službe, uključujući i Vojnobezbednosnu agenciju, nisu pretrpele ozbiljnije reforme još od vremena komunizma“, rekao je Šešelj.

On je na konferenciji za novinare održanoj u sedištu SRS-a u Zemunu dodao da su ove agencije uvek bile zaštićene u svom radu.

Prema njegovim rečima, VBA je pratila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pripreme mitinga koje je SRS oganizovala nakon povratka lidera radikala iz Haga.

"Znamo da smo od osnivanja bili pod njihovom prismotrom. Sada smo predmet njihovog interesovanja jer niko drugi osim mene ne može da ugrozi aktuelni režim Aleksandra Vučića. Zato mi blokiraju pristup medijima u Beogradu i opstruišu nastupe na lokalnim medijima", kazao je Šešelj.

VBA se nikada nije držala zakona, a pri tome je uvek bila apsolutno zaštićena, rekao je Šešelj i dodao da je ta služba prisluškivala političke stranke i ranije, iako joj je to zabranjeno.

Kako je naveo, SRS će u narednom periodu insistirati na tome da se preispita rad vojnih službih bezbednosti a naročito njihova uloga tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije kada je glavni vojni obaveštajac bio general Aleksandar Vasiljević.

On je još poručio da će SRS svoje stavove neprekidno potencirati jer želi da natera vlast da se u toj sferi radikalno promene stvari.

Šešelj se osvrnuo i na nedavne parlamentarne izbire u Grčkoj i pozdravio pobedu partije Siriza, ocenivši da dolazak na vlast te stranke predstavlja "novu nadu da se stvari mogu promeniti i da se bliži kraj EU".

"Ubedjeni smo da je Siriza partija srpskih prijatelja. Očekujemo od nove grčke vlade da donese odluku o moratorijumu na otplatu dugova i da u budućnosti taj primer slede i Španija i Italija, pa da EU počne da se urušava", kazao je predsednik SRS-a.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šešelj: Službe vojne bezbednosti nikada nisu radile po zakonu

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jan.2015

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je da domaće vojne službe bezbednosti nikada nisu radile u skladu sa zakonom i da je neophodno što pre preispitati njihov rad...- Vojne bezbednosne službe, uključujući i Vojnobezbednosnu agenciju (VBA), nisu pretrpele ozbiljnije...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.