Šešelj: Tomislav Nikolić je planirao krvoproliće!

Izvor: Vesti-online.com, 19.Jan.2017, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Tomislav Nikolić je planirao krvoproliće!

Predsednik Srpske radikalne stranke i predsednički kandidat radikala prof. dr Vojislav Šešelj osudio je na današnjoj konferenciji za medije ponašanje aktuelnog predsednika Tomislava Nikolića.

- Sramno je to što je predsednik spreman da napravi ogromne probleme državi i narodu, samo zbog činjenice da je lično nezadovoljan >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << svojom političkom pozicijom - istakao je Šešelj.

Šešelj smatra da Nikolić strepi da ga njegova dojučerašnja partija neće istaći kao svog kandidata na izborima i da je zbog toga sračunato davao zapaljive izjave, nakon što je, puštanjem u rad oslikanog voza na relaciji Beograd-Kosovska Mitrovica, pokušao da izazove krvoproliće.

Lider radikala je objasnio da je Nikolić lično osmislio provokaciju sa vozom čije parole bi sigurno iritirale Albance u bilo kojoj sredini i izazvale njihov bes, teror i reakciju oružanih bandi, koje su formirali uz podršku NATO-pakta.

- Predsednik Srbije je računao da će, ako Albanci napadnu voz, biti žrtava, nakon čega bi došlo do uzvratne reakcije srpske vojske i policije - izjavio je on.

Nikolić smatra da bi se u takvoj situaciji probudio patriotizam i da bi svi u njemu videli vođu i spasioca, nakon čega bi sigurno bio izabran za predsedničkog kandidata Srpske napredne stranke.

Šešelj je istakao da je srećna okolnost to što su svi politički činioci, kao i srpski narod, odmah prozreli nepoštene namere Tomislava Nikolića.

Predsednik Srpske radikalne stranke je istakao da srpski radikali nisu protiv snažnih, nekada i militantnih poteza, ali da takvi potezi mogu biti povučeni tek nakon konsultacija i unapred obezbeđene podrške našeg glavnog saveznika - Ruske Federacije.

On je objasnio da je za Srbiju najvažnije da sačeka smenu garnitura u Americi i prvi susret Putina i Trampa, kako bi se videlo u kom pravcu će krenuti rusko-američki odnosi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.