Šešelj: Sve je naše, zašto da se razgraničavamo na KiM?

Izvor: B92, 20.Avg.2017, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Sve je naše, zašto da se razgraničavamo na KiM?

Beograd -- Lider SRS Vojislav Šešelj je na pitanje šta misli o predlogu razgraničenja na KiM odgovorio pitanjem - zašto se razgraničavati s Albancima na svojoj teritoriji?

"Što da se sa Albancima razgraničavamo na svojoj teritoriji? Sve je naše, pa da delimo sa njima. Može, mi njima da damo pola Kosova a oni nama pola Albanije", rekao je Šešelj u intervjuu za "Večernje novosti".

Upitan šta misli o pritiscima Amerike da pitanje Kosova ostane otvoreno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i nerešeno, on smatra da su te informacije sumnjivog karaktera i da to neko "tako bezveze plasira".

Prema njegovom mišljenju, predsednika Srbije pritiskaju da što pre pristane na nezavisnost Kosova, jer kad kažu da se "normalizuju odnosi" - to znači priznanje nezavisnosti.

"Ne mora Vučić da kaže priznajem, on to faktički može da uradi, dovoljno im je da Kosovo uđe u UN. Srbija na to ne sme nikako da pristane", dodao je on.

Na pitanje da li na predstojećim beogradskim izborima njegova stranka, koja po anketama uživa 4 odsto podrške građana, može da pređe cenzus, Šešlj kaže da da u Srbii nema ozbiljne agencije za istraživanje javnog mnjenja, a da je postojećim, instrumentalizovanim od strane režima, zadatak da "ubiju u pojam" opozicione stranke.

"Izbori će dosta zavisiti od predizborne kampanje , nastupa svake stranke, a polako sazreva mišljenje da vlast u Beogradu treba menjati", smatra lider SRS.

Na pitanje da li opozicija, ako se udruži, može da pobedi SNS u Beogradu, on kaže da se nada da to mogu radikali, a da prozapadna opozicija nema šanse čak i kad bi se svi udružili, uključujući Boška Obradovića i Sandu Rašković Ivić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šešelj: Kakvo razgraničenje, sve je naše...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2017, 02:51

Lider SRS Vojislav Šešelj je u intervjuu za "Novosti" na pitanje šta misli o predlogu razgraničenja na KiM odgovorio pitanjem - zašto se razgraničavati sa Albancima na svojoj teritoriji?.."Što da se sa Albancima razgraničavamo na svojoj teritoriji? Sve je naše, pa da delimo sa njima. Može,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.