Šešelj: Srpska Krajina biće oslobođena kad-tad

Izvor: B92, 04.Avg.2015, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Srpska Krajina biće oslobođena kad-tad

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj poručio je da sa Hrvatskom ne može da bude diplomatskih odnosa dok Republika Srpska Krajina ne bude oslobođena.

"SRS nikada neće priznati nezavisnu državu Hrvatsku, sve dok ne oslobodimo okupiranu Republiku Srpsku Krajinu, a oslobodićemo je kad-tad, ako ne mi, onda naši unuci, praunuci", rekao je Šešelj na konferenciji za medije u sedištu stranke.

Dodao je da su svi režimi u Begradu ponavljali govore u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pomirljivom tonu i "skrštenih ruku" posmatrali otimanje Republike Srpske Krajine, u kojoj su vekovima živeli Srbi, a iz koje su proterani.

Šešelj je dodao i da aktuelna vlast pokušava da gradi prijateljske odnose sa Hrvatskom, ali da u tome ne uspeva, jer svakodnevno dobija šamare.

On je istakao da se Hrvatska sprema da otme Srbiji ogromnu teritoriju sa leve strane Dunava, što, prema njegovim rečima, ne sme da se dogodi.

Premijeru Srbije Aleksandru Vučiću poručio je da nikako ne ide na međunarodnu arbitražu, kako bi rešio problem teritorije.

"Ne smemo da idemo na arbitražu, kakva god ona bila i koja god država bude u njenom sastavu, jer ona će uvek raditi u korist Hrvata, a protiv Srba, setimo se samo međunarodne arbitraže za Brčko", kazao je lider SRS.

SRS će povodom godišnjice akcije "Oluja" održati protest ispred Ambasade Hrvatske od 17 sati.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šešelj: Oslobodićemo Republiku Srpsku Krajinu kad-tad

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Avg.2015

BEOGRAD - Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) i haški optuženik izjavio je danas da je "Republika Srpska Krajina okupirana i da će je kad-tad osloboditi"..."Srpska radikalna stranka je uvjerena da srpski narod nikada neće zaboraviti Republiku Srpsku Krajinu i da će Srpska Krajina sigurno...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.