Šešelj: Srebrenica je najmračnija tačka

Izvor: Mondo, 21.Dec.2014, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Srebrenica je najmračnija tačka

Srebrenica je ključna srpska kompromitacija i važno je da se to kaže, jer je Srebrenica najmračnija tačka na srpskoj strani, rekao je u intervjuu za bosanskohercegovačku televiziju Face predsednik SRS Vojislav Šešelj.

Foto: Beta, Miloš Miškov

"Ja ne osporavam zločin u Srebrenici, samo tvrdim da to nije bio genocid. Bila su i tri logora u Prijedoru gde su ljudi ubijani, maltretirani >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i pljačkani. To su bili i civili. Ne osporavam zločine u Prijedoru, ne osporavam zločin u Srebrenici, neću da osporavam nijedan zločin”, izjavio je Šešelj, prenosi Dnevni avaz.

U intervjuu koji je objavljen u Dnevniku televizije Face, Šešelj je za Željka Ražnjatovića Arkana rekao da je bio zločinac pod firmom državne službe bezbednosti.

"U Zvornik je 1992. godine došao sa policijskim kolima Saveznog SUP i rotacionim svetlima sa 39 ljudi. Po nalogu Biljane Plavšić, lokalna vlast u Zvorniku mu je dala 350.000 maraka da ratuje“, rekao je Šešelj.

Na pitanje zašto su hrvatski političari burno reagovali na njegovo puštanje iz Haga, a bosanski nisu, Šešelj je odgovorio da su bosanski inteligentniji.

"Hrvati su se ponašali kao somovi kada se upecaju na mamac. Sarajevo me poznaje. Sarajevskim jalijašima niko nije bio ravan, ni u Beogradu, ni u Zagrebu, ni u Jugoslaviji. Niko se nije upecao na moje izjave u Sarajevu. Ja bih voleo da jeste. Sarajevo je moj rodni grad. Neko bi me tamo dočekao radosno, neko s mržnjom. U Beogradu su me mnogi dočekali s mržnjom“, kazao je Šešelj.

Odgovarajući na tvrdnje da je etnički Hrvat, Šešelj je rekao da Hrvati žale što nije Hrvat, jer bi voleli da je njihov.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Šešelj: U Srebrenici se dogodio zločin

Izvor: Politika, 21.Dec.2014

SARAJEVO – Srebrenica je ključna srpska kompromitacija i važno je da se to kaže, jer je Srebrenica najmračnija tačka na srpskoj strani, rekao je u intervjuu za bosanskohercegovačku televiziju „Face” predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj...„Ja ne osporavam zločin u Srebrenici,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.