Šešelj: SRS podržava svaki oblik saradnje sa Rusijom

Izvor: RTS, 27.Maj.2016, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: SRS podržava svaki oblik saradnje sa Rusijom

Srpska radikalna stranka podržava svaki oblik saradnje aktuelne vlasti u Srbiji sa Rusijom, rekao je lider radikala Vojislav Šešelj povodom posete mandatara Aleksandra Vučića Moskvi.
"Nemam baš precizne informacije osnovnog razloga tog putovanja, može to biti neki diplomatsko-medicinski razlog, ali mi nemamo ništa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << protiv i podržavamo sve oblike saradnje sa Rusijom", rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.
Cilj SRS je, prema njegovim rečima, da Srbija odustane od evropskih integracija i okrene se saradnji sa Rusijom i podržava sve što može tome doprineti, čak i minimalno.
Šešelj je na konferenciji rekao i da vlast Mila Đukanovića u Crnoj Gori sve više, intenzivnije i besomučnije "progoni" srpski narod, a da je glavni pravac tog progona preko Srpske pravoslavne crkve.
On tvrdi da Đukanović ima nameru da preotme sve crkve SPC i preda ih "lažnoj" crnogorskoj crkvi.
Šešelj je rekao da vlast u Beogradu ništa nije uradila da zaštiti crnogorske Srbe i naglasio da odnosi Srbije i Crne Gore ne mogu biti dobri dok se negiraju prava crnogorskih Srba i dok se oni progone, te da Srbija mora odlučno da stane u njihovu zaštitu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šešelj pozdravio Vučićevu posetu Moskvi

Izvor: N1 televizija, 27.Maj.2016

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da nema informacije o tome šta je bio razlog posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Moskvi, ali da radikali podržavaju svaki oblik saradnje sa Rusijom..."Mi srpski radikali podržavamo svaki oblik saradnje aktuelnog režima u Srbiji...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.