Šešelj: Oslobodićemo Srbiju

Izvor: Akter, 30.Maj.2015, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Oslobodićemo Srbiju

Očekivali su da ću brzo umreti, ali ne umire mi se dok ne oslobodim Srbiju, poručio je danas predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj i ponovio da se neće dobrovoljno vratiti u Hag, niti će bežati

Na 9. kongresu SRS, na kome je jedini kandidat za predsednika, Šešelj je rekao da u decembru očekuje opšte izbore u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i da su radikali spremni da osvoje vlast.

"Naprednjački režim tvrdi da je zahtev za moj povratak u Hag udar na (Aleksandra) Vučića", naveo je Šešelj i ocenio da to nije tačno, već da je reč o udaru na njega.

Govoreći o zahtevu za njegov povratak u Haški tribunal, Šešelj je rekao da je tamo bio dovoljno dugo i da je "razbio" sud.

Lider radikala je istakao da nema nameru da beži, a vlast može da ga uhapsi i da ga nosi na aerodrom.

Govoreći o programu radikala, Šešelj je rekao da SRS srpskom narodu nudi tesnu saradnju sa Rusijom i prekid evropskih integracija zemlje.

On je istakao i da su sa Hrvatskom nemogući dobri odnosi sve dok se, kako je naveo, ne oslobodi Republika Srpska Krajina.

Šešelj je istakao da radikali podržavaju i vladu Milorada Dodika u Republici Srpskoj, jer se ona zalaže za saradnju sa Rusijom.

Lider radikala smatra da Srbija mora da zaštiti domaću proizvodnju i da to ne može učiniti dok ne obustavi evropske integracije.

Danas se Srbijom upravlja zahvaljujući monopolu nad medijima, ali to neće moći dugo tako, smatra Šešelj koji je naveo da se SRS oporavlja i da dobija sve veću podršku

građana za svoju politiku integracije sa Rusijom.

Šešelj je ponovio i da su Amerikanci pokušali da mu preotmu stranku tako što su novcem i obećanjima privukli njegove nekada bliske saradnike Tomislava Nikolića i Aleksandra

Vučića.

On je, međutim, ocenio da im to nije uspelo i da se SRS oporavlja.

Otadžbinski kogres radikala u Domu sindikata u Beogradu počeo je intoniranjem srpske i ruske himne, a jedini kandidat za predsednika stranke je Vojislav Šešelj.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šešelj: Ne vraćam se u Hag, želim da stavim režim na muke

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Maj.2015

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da se dobrovoljno ne vraća u Haški tribunal jer želi da stavi na muke "naprednjački režim"..."Dobrovoljno ne idem. Bio sam dovoljno da rasturim Haški tribunal. Naprednjački režim tvrdi da je zahtev Haškog tibunala udar na...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

9. OTADŽBINSKI KONGRES: Šešelj dočekan pesmom Spremte se, spremte četnici

Izvor: Kurir, 30.Maj.2015

Vođa radikala poručio da se u Hag dobrovoljno ne vraća. Na kongresu će biti i izabran predsednik stranke, a jedini kandidat je Vojislav Šešelj..BEOGRAD - Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da se dobrovoljno ne vraća u Haški tribunal jer želi režim da stavi...

Nastavak na Kurir...

Šešelj: Ne umirem dok ne oslobodim Srbiju

Izvor: Vostok.rs, 31.Maj.2015, 10:24

31.05.2015. -..Otadžbinski kongres radikala održan u Domu sindikata u Beogradu počeo je intoniranjem srpske i ruske himne. Za predsednika stranke ponovo izbran Vojislav Šešelj, koji je bio i jedini kandidat...Srpska radikalna stranka održala je deveti kongres stranke, na kom je za predsednika ponovo...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.