Šešelj: Beograd podržava Đukanovića koji progoni Srbe i sprema se otme crkve SPC

Izvor: Vostok.rs, 27.Maj.2016, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Beograd podržava Đukanovića koji progoni Srbe i sprema se otme crkve SPC

Na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u sedištu Srpske radikalne stranke, prof. dr Vojislav Šešelj istakao je da režim Mila Đukanovića u Crnoj Gori sve više, sve intenzivnije i sve beskrupuloznije progoni srpski narod.

Glavni pravac progona je progon Srpske pravoslavne crkve.

Šešelj je naveo da Milo Đukanović ima nameru da preotme sve srpske crkve u Crnoj Gori i da ih preda lažnoj crnogorskoj crkvi.

Šešelj je osudio ponašanje režima u Beogradu i naglasio da ni aktuelni režim, kao ni prethodni, nije ništa učinio da zaštiti crnogorske Srbe, da ih je potpuno otpisao i da glumi dobre odnose Srbije i Crne Gore.

On je istakao da odnosi Srbije i Crne Gore ne mogu biti dobri dok se Srbi koji žive u Crnoj Gori sistematski progone, dok se negira njihovo pravo na jezik, na ime, na književnost, na tradiciju i na istoriju.

Šešelj je zaključio da Srbija mora odlučno da stane u zaštitu crnogorskih Srba i da hitno pomogne organizovanje Srba u Crnoj Gori, njihove matične institucije, njihove takozvane nevladine organizacije, sve oblike udruživanja koje oni tamo primenjuju. Ovaj aktivizam posebno treba iskazati u fazi prijema Crne Gore u Evropsku uniju ili u NATO pakt.

Neophodno je svetskoj javnosti staviti do znanja da se u NATO prima država koja gazi osnovna demokratska prava građana, ljudska prava i slobode. Takođe je potrebno informisati svetsku javnost da u Evropsku uniju ne može biti primljena nijedna država koja negira versku ravnopravnost i koja već postojećoj crkvenoj zajednici nastoji da oduzme imovinu.

(saopštenje Srpske radikalne stranke)

Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.