ŠEŠELJ: Ako sam ja ratni zločinac, onda su i Vučić i Nikolić!

Izvor: Press, 21.Dec.2014, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠEŠELJ: Ako sam ja ratni zločinac, onda su i Vučić i Nikolić!

Haški optuženik Vojislav Šešelj u intervjuu za bosanskohercegovačku televiziju Face u subotu uveče izjavio je da je "Srebrenica ključna srpska kompromitacija i da je važno da se to kaže jer je Srebrenica najmračnija tačka na srpskoj strani", prenosi Dnevni avaz .
"Ja ne osporavam zločin u Srebrenici, samo tvrdim >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da nije genocid. Bila su tri logora u Prijedoru gde su ljudi ubijani, maltretirani i pljačkani. To su bili i civili. Ja ne osporavam zločine u Prijedoru, ja ne osporavam zločin u Srebrenici, ne želim osporavati nijedan zločin", izjavio je Šešelj.
Odgovarajući na pitanje o ratnoj ulozi sadašnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića, Šešelj je direktno rekao da "ako je on ratni zločinac, onda su to i Nikolić i Vučić".
Šešelj je istakao da je Aleksandar Vučić davao "mnogo ekstremnije izjave od njega", prenosi Dnevni avaz.
U intervjuu koji je objavljen u Dnevniku televizije Face, Šešelj je izdvojio Željka Ražnatovića Arkana: "Nisam štedeo zločince sa srpske strane. Arkan je bio zločinac pod okriljem državne službe sigurnosti. U Zvornik je 1992. godine došao s policijskim vozilom Saveznog SUP-a i rotacijskim svetlima s 39 svojih ljudi. Po nalogu Biljane Plavšić, lokalna vlast u Zvorniku mu je dala 350.000 maraka da ratuje", rekao je Šešelj.

PROČITAJTE JOŠ:
VILHELM: Ne mogu da pričam o budućnosti, ali za sada ne tražimo da Srbija prizna Kosovo!
NVO: Napadi na Vulina deo borbe za dva miliona evra
Joksimović:Nije drama ako poglavlje otvorimo i za mesec-dva
   
Na pitanje zašto su hrvatski političari burno reagovali na njegovo puštanje iz Haaga, a bošnjački nisu, Šešelj je odgovorio:
"Bošnjački političari su inteligentniji. Hrvati su se ponašali kao somovi kada se upecaju na mamac. Sarajevo me poznaje. Sarajevskim jalijašima niko nije bio ravan, ni u Beogradu, ni u Zagrebu, ni u Jugoslaviji. Nitko se nije upecao na moje izjave u Sarajevu. Ja bih voleo da jeste. Sarajevo je moj rodni grad. Neko bi me tamo dočekao radosno, neko s mržnjom. U Beogradu su me mnogi dočekali s mržnjom."
Odgovarajući na tvrdnje da je on etnički Hrvat, Šešelj je odgovorio: "Ima mnogo Hrvata koji tvrde da sam ja Hrvat. Hrvati žale što ja zaista nisam Hrvat, voleli bi da sam njihov. Teška rana za mene je što su moja tri kuma - Nikolić,Vučić i Drašković, izdajnici srpskog naroda", rekao je Šešelj.
Na ponovljeno pitanje hoće li se u Hag vratiti dobrovoljno, Šešelj je odgovorio da neće i dodao: "Ako me Nikolić i Vučić uhapse, kao moji direktni suučesnici u ratnim zločinima, onda šta ja tu mogu."

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.