Region Šešelju daje na značaju

Izvor: B92, 27.Nov.2014, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Region Šešelju daje na značaju"

Spoljnopolitički analitičar Boško Jakšić smatra da Vojislav Šešelj ne zaslužuje rezoluciju Evropskog parlamenta niti deklaraciju hrvatskog Sabora.

On je za B92 rekao da je efekat “Šešelj“ gotovo efemeran na političkoj sceni Srbije, ali da je zato dobio na snazi u regionu.

“Nema sumnje da je on svojim zapaljivim izjavama i neizmenjeno otrovnim jezikom mržnje destabilizirajući faktor u regionu, ali mislim da reagovanje susedstva i prenošenje na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nivo Evropskog parlamenta precenjuje Šešeljevu političku moć“, naveo je Jakšić.

Prozivke iz Hrvatske su više u funkciji unutrašnje politike, smatra Jakšić i navodi da je stranka premijera Zorana Milanovića u poslednjim godinama sve bliža desničarskoj orijentaciji HDZ.

“To dovodi do oštrih reakcija iz Beograda, a sve se svodi na to da Šešelj može da likuje što može da truje odnose u regionu, kako bi to rekao Bakir Izetbegović. Šešelj takav kakav je ne zaslužuje rezoluciju Evropskog parlamenta niti deklaraciju hrvatskog Sabora i mislim da susedima treba ubedljivije objasniti da je Šešelj na marginama srpske politike i da su nikakve šanse da on vrati opasnu moć koju je imao. To je način da se smire strasti“, zaključio je Jakšić.

Evropski parlament će se danas izjasniti o rezoluciji o Šešelju, a prema pisanju hrvatskih medija, rezolucija će biti veoma oštra, kako po Šešelja, tako i po vlasti Srbije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Šešelj je na marginama srpske politike"

Izvor: Vesti-online.com, 27.Nov.2014

Spoljnopolitički analitičar Boško Jakšić smatra da lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ne zaslužuje rezoluciju Evropskog parlamenta, niti deklaraciju hrvatskog Sabora jer je reč o "ličnosti koja je na marginama srpske politike"...Šešelj ne zaslužuje deklaraciju evropskog parlamenta:...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.