Ratni zločinac Toni Bler koji je osuđen na 20 godina zatvora u Srbiji postao savetnik Vlade Srbije

Izvor: Vostok.rs, 20.Feb.2015, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ratni zločinac Toni Bler koji je osuđen na 20 godina zatvora u Srbiji postao savetnik Vlade Srbije

20.02.2015. - Bomabrduj pa savetuj

Bivši britanski premijer i ratni zločinac Toni Bler dodao je Srbiju na listu zemalja koje mu plaćaju za savetovanje, uprkos tome što je 1999. godine imao ulogu jednog od glavnih zagovornika NATO agresije na SR Jugoslviju, piše "Gardijan".

Bler će savetovati srpskog premijera Aleksandra Vučića, koji je tokom bombardovanja bio ministar informisanja i čest kritičar bivšeg britanskog premijera i ratnog zločinca. Predsednik Srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << radikalne stranke, Vojislav Šešelj je napisao knjigu "Engleski pederski isprdak Toni Bler", a Vučić je bio jedan od recenzenata, dodaje list.

Toni Bler je jedan od najvećih zagovornika NATO agresije na SR Jugoslaviju 1999. godine, a opisao je svoju ulogu u NATO agresiji kao neophodnu da bi se „izbegla humanitarna katastrofa na Kosovu". 

Blerova odluka da postane savetnik Vučićeve Vlade potvrđena je iz njegove kancelarije u saopštenju u kome piše: „Ovaj projekat je direktno ugovoren između Srbije i Asocijacije Tonija Blera, nakon susreta Blera i srpskog premijera i nije deo bilo kojeg šireg sporazuma."

Blerova kancelarija, međutim, nije htela da potvrdi ko finansira dogovor, iako se govori da su to Ujedinjeni Arapski Emirati.

Što je još apsurdnije i ironičnije, presuda Okružnog suda u Beogradu protiv Tonija Blera za ratne zločine nad srpskim stanovništvom sakuplja prašinu.

Toni Bler je osuđen na 20 godina zbog podsticanja na agresivni rat, povrede teritorijalnog suvereniteta, za krivično djelo ubistva najviših državnih organa u pokušaju i za ratni zločin protiv civilnog stanovništva SRJugoslavije.

Prilog Raša tudej



Prilog Pravde.ru



 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Alister Kembel: Govorili su mi da ne idem u Beograd

Izvor: Večernje novosti, 20.Feb.2015

BILO mi je posebno interesantno da odem u Srbiju, jer je moje glavno prethodno iskustvo sa Beogradom bilo kada sam nadgledao NATO komunikacije tokom sukoba na Kosovu, a aktuelni premijer je tada bio uključen u Miloševićevu informativnu kampanju. Istina, nije da mi pre mnogo godina nije bilo savetovano...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.