Radikali prete napuštanjem skupštinskih tela

Izvor: RTS, 20.Okt.2016, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikali prete napuštanjem skupštinskih tela

Lider SRS-a Vojislav Šešelj pozvao je Kolegijum skupštine da još jednom sa šefovima poslaničkih grupa razmotri učešće stranaka u odborima, grupama prijateljstava i delegacijama, istakavši da će radikali napustiti ta tela ukoliko se ne ispoštuje proporcionalni princip.
Šešelj je u parlamentu rekao da je odlučio da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pokrene inicijativu da se donese odluka da predstavnici SRS-a napuste odbore i delegacije, jer nisu poštovani osnovni parlamentarni principi prilikom konstituisanja tih tela.
Smatra da nije kasno da se te stvari isprave, da bi trebalo da se održe sastanci sa šefovima poslaničkih grupa i da se to pitanje razmotri.
"Ne želimo da napustimo, da se razumemo, želimo da ostanemo, ali ako se ništa ne promeni SRS mora da vodi računa o svom partijskom dignitetu. Mnogi poslanici iz vladajuće koalicije su reagovali na brutalan način i govorili da smo mi ovde dovedeni da glumimo majmune. Ako majmune dovedete u skupštinu, onda im morate dati sva prava narodnih poslanika i biti ravnopravni sa njima. Inače što ste ih dovodili", rekao je Šešelj.
"Bilo je diktarora koji su konje proglašavali za senatore, ali su se prema tim konjima senatorima svi drugi morali ophoditi sa poštovanjem", dodao je predsednik radikala.
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković odgovorila mi je da se iskreno nada da radikali neće napustiti nijedan odbor i da se može doći do rešenja dijalogom.
"Sešćemo da razgovaramo i da pokušamo da rešimo, ja sam voljna za dijalog", poručila mu je Gojkovićeva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.